Sant Cugat planta clara a l'emergència climàtica i ambiental


  • Comparteix:

Membres de Fridays for Future al ple / Foto: Localpres

Membres de Fridays for Future al ple / Foto: Localpres

Sant Cugat vol augmentar el seu compromís amb la lluita per fer front a l'emergència climàtica i ambiental. Amb aquest objectiu, la ciutat es declararà formalment en situació d'emergència climàtica i crearà una taula de treball participativa per definir quines accions s'han de dur a terme, que s'acompanyaran de dotació econòmica. Així ho ha acordat per unanimitat el ple municipal aquest dilluns fruit d'una moció de Junts per Sant Cugat, a la qual l'equip de govern es compromet a donar compliment abans d'acabar l'any.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La moció busca, ha explicat el regidor de Junts per Sant Cugat Joan Puigdomènech, traslladar a l'àmbit local la declaració aprovada pel govern de la Generalitat en què es declara al país la situació d'emergència climàtica i ambiental, però també posar fil a l'agulla a les accions necessàries.

En aquest sentit, la comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha assegurat que l'actual govern municipal està compromès amb aquesta lluita, fet que demostra el mateix cartipàs amb la creació d'un comissionat específic i la voluntat de voler treballar-ho de manera transversal des de tots els àmbits del consistori.

Així, ha concretat Gordó, espera tenir la creació de la taula participativa abans de finals de setembre. Aquest nou òrgan estarà integrat per experts en la matèria, tècnics municipals, representants de la comunitat educativa i membres del camp de la innovació, així com d'entitats i moviments locals sensibles amb el canvi climàtic, com és el cas de Fridays for Future, presents al ple. La idea és presentar un pla d'acció dotat econòmicament abans d'acabar l'any.

La junta de veïns de Valldoreix també ha aprovat una moció similar.




Joan Puigdomènech

Una cosa són les declaracions i l'altra les accions. La moció insta a posar-se a treballar amb una taula de col·laboració entre tots per veure quines accions es poden tirar endavant.

Alba Gordó

Des del comissionat estem treballant per declarar l'emergència abans d'acabar l'any, però és molt important acompanyar-ho d'un pla d'acció i d'una dotació pressupostària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.