Tensió durant el punt de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Un moment del primer ple municipal ordinari del mandat / Foto: Localpres

Un moment del primer ple municipal ordinari del mandat / Foto: Localpres

El torn de les preguntes dels regidors en el punt de precs ha estat marcat per la tensió entre l'actual equip de govern i l'anterior. Un estira-i-arronsa, sobretot, entre l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la seva predecessora, Carmela Fortuny. S'han fet un total de 13 preguntes de temes molt diversos relacionats, per exemple, amb els contenidors cremats, el mercat de Volpelleres, el brot de legionel·losi i el futur de La Unió, entre d'altres.

ESCOLTA-HO

1. Aldo Ciprian (Cs) (14'') Pregunta sobre la quantitat de contenidors que s'han cremat des que ha començat l'any i vol saber què es farà amb aquest tema. El tinent d'alcaldia de Seguretat, Pere Soler (19,23') li respon que hi ha investigacions obertes que no es poden esmenar durant el ple per temes de confidencialitat, però que comparteixen la seva preocupació.

2. Aldo Ciprian (Cs) (1,09') pregunta sobre què es pensa fer per donar-li una mica de vida al mercat de Volpelleres. Quins plantejaments estratègics tenen plantejats. La tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Elena Vila (20,43') li respon que tenen una sèrie d'accions programades, però que prefereix acotar-ho amb l'equip tècnic i en comissió informativa li contestaran.

3. Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat) (2') Demana que després de la pregunta que fan des de l'oposició es pugui obtenir una resposta seguida de l'equip de govern i no al final de totes les preguntes. L'alcaldessa li torna a explicar que és la manera que han escollit de fer-ho.

3. Munia Fernández-Jordán (Cs) (3,16') Vol saber quines mesures s'estan prenent en relació a les pintades que hi ha per diferents parets de la ciutat. Diu que són pintades que no s'han esborrat i algunes són de caire polític. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo (21,13') li dóna la raó, però li explica que cada divendres un grup de la brigada surt a netejar. Afegeix que amb la voluntat de saber el què li costa a la ciutat ha demanat personalment que es reflecteixi el cost i es faci un seguiment en aquest sentit.

4. Sergio Blázquez (Cs) (4,04') Explica que s'han assabentat a través de la premsa d'una presumpta agressió sexual durant la Festa Major. Demana saber la informació que té l'Ajuntament. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, (22,19') li agraeix l'interès i li diu que li explicaran en comissió informativa la informació que tenen, que avança no és tota la que hi ha del cas. Gibert afegeix que des de la tinència d'alcaldia faran un seguiment especial d'aquests casos i s'han prestat per donar tot el suport necessari que tingui la víctima.

5. Núria Fernández (Junts per Sant Cugat) (5') Li fa una pregunta a la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, sobre el brot de legionel·losi. Sobre l'estat de les persones ingressades i si hi ha els resultats o se sap l'origen del brot. Gemma Aristoy (23,22') explica que les quatre persones han estat donades d'alta i afegeix que a data d'avui els únics resultats que hi ha és que cap vehicle ni cap sistema de reg del municipi és l'origen, però que, encara, no s'ha trobat el focus.

6. Albert Salarich (Junts per Sant Cugat) (5,30') Vol saber si l'actual govern està d'acord amb el càlcul que s'ha fet per integrar-se a la zona 1 i si defensarà el recurs en contra que va presentar l'anterior equip de govern perquè el càlcul de l'AMB no perjudiqui els santcugatencs. El tinent d'alcaldia de Mobilitat, Pere Soler, (24,26') explica que estan fent una anàlisi sobre el tema i ha deixat clar que, en qualsevol cas, és un tribut metropolità que cobra l'AMB i que l'Ajuntament de Sant Cugat no pot gestionar directament. Ha avançat que estan en gestions amb ells i que tenen una trobada aquesta setmana per veure com es tira endavant la gestió i fer-ho el millor per a tota la ciutadania, no només la de Sant Cugat.

7. Albert Salarich (Junts per Sant Cugat) (6,30) Fa una pregunta dirigida a la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, sobre unes declaracions seves fetes durant la campanya electoral envers l'AMB de la qual va dir que està creada en contra la ciutadania i que afavoreix la corrupció estructural. En aquest sentit, Salarich li demana a Llorente dades per saber com s'arriba a aquesta conclusió. Llorente li respon (26,50') i li diu que creu que no és una pregunta que li fa com a membre del govern i, per tant, no li contestarà.

8. Josep Maria Vallès (Junts per Sant Cugat) (8,20') Fa primer un reconeixement a la feina feta pels mitjans locals de Sant Cugat. Després li adreça una pregunta a la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, sobre si està previst convocar una reunió de la comissió de La Unió i una visita a les instal·lacions. D'altra banda, fa un prec perquè els grups puguin tenir l'agenda cultural de Sant Cugat. Madrona li respon (28') que si vol queden un dia com ja li ha dit per missatge per refrescar tot el tema de La Unió. Explica que si tot va com hauria d'anar intentaran convocar un consell del consorci, si el calendari ho permet, abans d'acabar l'any. Afegeix que preveure una visita és complicat perquè està en obres i perquè s'haurien de posar d'acord amb la constructora. Pel que fa al seu prec de rebre l'agenda li respon que veuran com ho poden fer perquè la rebin.

9. Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat) (9,44') Torna a dir que li agradaria que després del prec o pregunta de cada regidor pugui haver-hi la resposta de l'equip de govern perquè sigui més àgil i que la ciutadania pugui seguir millor el fil. D'altra banda, exposa un altre prec sobre la zona de treball i reunió dels grups municipals. Pregunta per què volen unir tres despatxos en un que no tenen llum i que creu serà una obra que tindrà una despesa important i demana que l'evitin perquè considera que és innecessària. El tinent d'alcaldia de Serveis Urbans, Pere Soler, li respon (30') que aquestes zones s'han de remodelar per millorar l'espai. La regidora Fortuny mostra la seva queixa pel to final de l'explicació de Pere Soler que es nega a canviar-lo.

10. Cristina Paraira (Junts per Sant Cugat) (11,55') Primer agraeix a la brigada municipal, a tots els voluntaris, tècnics i ADF la tasca feta durant la pluja forta de la setmana passada. Després li pregunta a la tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, Lourdes Llorente, si coneix les informacions que alguns mitjans de comunicació com Crónica Global i Ok Diario han publicat sobre Jordi Colomer, nou assessor de la seva tinència d'alcaldia. Llorente li respon (33,29') que ja els va facilitar el CV de Colomer i que els mitjans dels quals parlen no són garants de bon periodisme. Afegeix que no són informacions certes i que no es faran eco d'informacions falses.

11. Sandra Casat (Junts per Sant Cugat) (15') Parla sobre el centre de MENAS que s'obrirà un centre a Sant Cugat i demana saber quina serà la coordinació amb els tècnics de l'Ajuntament. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, (37,20') explica que és un projecte que ve del departament d'Afers Socials, no iniciat per l'Ajuntament, però que faran una reunió amb ells per estar coordinats. Explica també que és un centre gestionat per la Creu Roja, demanen ser molt responsables i ho diu després de veure algunes informacions publicades, afegeix. Explica que els volen informar perquè estiguin del dia de tot. Gibert diu que estan molt compromesos perquè aquests nens i joves puguin estar en condicions òptimes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.