L'estat dels carrers i la normativa de les terrasses, a l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Instants previs a les intervencions / Foto: Cugat.cat

Instants previs a les intervencions / Foto: Cugat.cat

L'audiència pública ha tancat el ple i ho ha fet amb una sessió en què l'estat dels carrers al barri de Sant Francesc i la normativa de les terrasses han centrat bona part del torn. Aquesta part comença a les vuit del vespre.

ESCOLTA-HO

Auxilio Ramos (1'15'') El veí Auxili Ramos arrenca l'audiència pública del ple amb queixes sobre el manteniment del barri de Sant Francesc, especialment dels carrers de l'Abat Marcet i de l'Abat Biure. Critica que han posat contenidors a la vorera, que l'asfalt està aixecat, l'estat de la vegetació no és l'adequat i les voreres no estan habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. El veí assegura que 'els tenen abandonats'. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, respon que és una qüestió que s'està treballant. També s'ha compromès a reunir-se amb el veïnat de cara al setembre per 'prendre decisions conjuntes i solucionar el problema'.

Maria Àngels Cuadras (16') ha demanat més presència policial a la plaça de Lluís Millet per 'combatre els vàndals'. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha reconegut que existeixen situacions d'actes vandàlics per menors i s'ha compromès a augmentar la presència policial. S'han emplaçat al Nadal per veure com evoluciona la qüestió.

José Miguel Díaz Hierro (21'25'') ha suggerit que l'Ajuntament disposi d'un parell de treballadors que passegin pels carrers per atendre les demandes ciutadanes. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que el projecte és damunt de la taula, que el tenen en ment i que hi estan treballant.

Josep Arcas (24'19'') ha demanat per què al programa electoral de la CUP-PC s'afirmava que l'AMB era una estructura corrupta i també perquè s'ha apujat el sou dels vocals de l'EMD de Valldoreix. L'alcaldessa, Mireia Ingla, l'ha emplaçat a abordar el tema de Valldoreix a la junta de veïns.

Eva Fernández (26'27'') ha preguntat si poden reunir-se amb l'Ajuntament per 'unes irregularitats en la nova direcció'. de l'escola Catalunya. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha respost que els atendrà i que han de demanar una reunió.

Maria Ángela Palacios (28') ha demanat informació sobre la normativa de terrasses i ha criticat l'excés de taules d'alguns establiments, sobretot al voltant de l'estació de Sant Cugat. L'alcaldessa ha reconegut que cal tenir una normativa i que s'ha de treballar una nova ordenança per solucionar la problemàtica.

Fridays for Future (34'45'') han agraït els passos fets per fer front a l'emergència climàtica al plenari d'aquest dilluns i també han demanat que no siguin 'paraules buides'. La comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha aclarit que Sant Cugat encara no s'ha declarat en emergència climàtica, però s'ha compromès a seguir treballant en aquesta qüestió.

Auxilio Ramos (40'30'') ha preguntat per l'estat de la rotonda de l'Hipòdrom. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, ha respost que les obres continuen i que l'objectiu és construir un pas de vianants i de bicicletes més segur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.