Sant Cugat, compromesa contra els talls de subministrament a les famílies endeutades

L'acord institucional, amb abstenció de Cs, també exigeix 'la condonació del deute acumulat per les persones protegides per la llei 24/2015'


Temes relacionats

Sant Cugat i una cinquantena d'ajuntaments exigeixen a Endesa condonar el deute a famílies vulnerables ( 5/set/19)


  • Comparteix:

Pla detall d'una factura d'Endesa on s'aprecia el descompte del bo social / Foto: ACN

Pla detall d'una factura d'Endesa on s'aprecia el descompte del bo social / Foto: ACN

Sant Cugat ha fet oficial el seu compromís amb el suport a les famílies endeutades amb Endesa per evitar que l'energètica els talli el subministrament. Ha estat possible gràcies a una declaració institucional que ha rebut llum verda per part de tots els grups municipals, tret de Cs, que s'ha abstingut per no compartir 'la totalitat' del text. La declaració insta la Generalitat a 'prendre el lideratge polític en la defensa dels drets energètics' i a defensar la llei 24/2015.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA DECLARACIÓ

El text també exigeix 'la condonació del deute acumulat per les persones protegides per la llei'. Finalment, també insta les administracions competents 'a utilitzar les vies sancionadores de manera contundent' si Endesa procedeix als talls de subministrament.

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha subratllat que la corporació municipal no tolerarà 'l'amenaça de privar d'un dret bàsic a les persones més vulnerables del país'.


Núria Gibert

No tolerarem l'amenaça de privar d'un dret bàsic a les persones més vulnerables d'aquest país. Les empreses que es lucren amb serveis elementals com la llum, l'aigua o el gas han d'assumir el compliment de la legalitat vigent a Catalunya, que protegeix els drets energètics de les persones en situació de vulnerabilitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.