Carmela Fortuny ja és oficialment vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona

Fortuny haurà de renunciar a les retribucions de l'Ajuntament de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge del ple amb Carmela Fortuny a l'esquerra de la presidenta Núria Marín / Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

Imatge del ple amb Carmela Fortuny a l'esquerra de la presidenta Núria Marín / Foto: Òscar Ferrer / Diputació de Barcelona

La portaveu de Junts per Sant Cugat i exalcaldessa de la ciutat Carmela Fortuny ja és oficialment vicepresidenta segona de la Diputació de Barcelona, després que el ple hagi aprovat l'organigrama de govern del 2019 al 2023, encapçalat per la socialista Núria Marín. El nou govern està format per nou àrees i quatre vicepresidències que es reparteixen el PSC i Junts per Catalunya, després d'un pacte entre les dues formacions i amb els vots favorables també d'En Comú Guanyem i el PP. Fortuny cobrarà 6.690,91 euros bruts mensuals, equivalents a la retribució per dedicació exclusiva, i renuncia al sou com a regidora i portaveu per incompatibilitat, i també voluntàriament a les dietes de l'Ajuntament.

L'exalcaldessa també és membre de la comissió executiva i de la junta de govern, a més d'ocupar la vicepresidència segona. El vicepresident primer és el socialista Jaume Collboni, primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona. El també regidor del consistori barceloní Ferran Mascarell, de Junts, és vicepresident tercer i l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, del PSC, ha obtingut la vicepresidència quarta, a més de diputada delegada per les Polítiques de Participació, l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

De les nou àrees competencials i executives el PSC se n'ha quedat sis i Junts per Catalunya en gestionarà tres. Una d'elles, la d'Infraestructures, Mobilitat, Urbanisme, Habitatge i Espais Naturals, presidida per l'alcalde de Subirats, Pere Pons, amb l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín, com a diputat delegat d'Espais Naturals i Prevenció d'Incendis Forestals, dependrà de Fortuny.

El nou organigrama de govern 2019-2023 / Foto: Diputació de Barcelona
AMPLIA'L El nou organigrama de govern 2019-2023 / Foto: Diputació de Barcelona


La Junta de Govern compta amb 16 diputats amb dret a vot; nou del PSC i set de Junts, entre els quals Fortuny. D'altra banda, els diputats que podran assistir a les reunions de la Junta de Govern, amb veu però sense vot, són Josep Ramon Mut (ERC-AM), Laura Pérez (ECG), Celestino Corbacho (Cs), Xavier García Albiol (PP) i Lluïsa Melgares (TxT).

El ple també ha oficialitzat els presidents i portaveus dels set grups polítics que conformen la Diputació. Núria Marín presideix el grup del PSC-CP, del qual n'és portaveu Pilar Díaz. Josep Ramon Mut és president d'ERC-AM, amb Dionís Guiteras com a portaveu i Monsterrat Benedí com a portaveu adjunta. Al grup de Junts, la presidenta és Neus Munté, el portaveu Joan Carles Cañizares i el portaveu adjunt Josep Tarín.

En el cas del grup d'En Comú Guanyem, la presidenta és Laura Pérez, el portaveu, Jonatan Fornés, i el portaveu adjunt, Rafael Duarte. Celestino Corbacho presideix el grup de Cs, amb Salvador Tovar com a portaveu i Lluís Tejedor com a portaveu adjunt. Finalment, Xavier Garcia Albiol presideix el grup del PP, del qual és portaveu Daniel Gracia i en el cas del grup de Tot per Terrassa, la presidenta i portaveu és Lluïsa Melgares.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.