Conesa diu estar 'tranquil·la' amb la investigació dels comptes del seu últim any d'alcaldia

L'Ajuntament va lliurar aquest dimarts als Mossos la documentació requerida per Fiscalia


Temes relacionats

Ingla es compromet a 'regularitzar' la facturació de l'Ajuntament (29/jul/19)

Fiscalia requereix a l'Ajuntament documentació sobre contractacions (25/jul/19)

Cs denuncia l'Ajuntament davant Fiscalia per contractacions 'irregulars' de serveis (15/mai/19)


  • Comparteix:

Mercè Conesa va ser alcaldessa de la ciutat entre el 2010 i el 2018 / Foto: ACN

Mercè Conesa va ser alcaldessa de la ciutat entre el 2010 i el 2018 / Foto: ACN

Després que aquest dimarts l'Ajuntament lliurés als Mossos la documentació requerida per la Fiscalia sobre la liquidació del pressupost del 2018, l'exalcaldessa Mercè Conesa ha assegurat estar 'molt tranquil·la' amb l'informe de l'interventor del consistori sobre els comptes del seu últim any a l'alcaldia. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, l'actual presidenta del Port de Barcelona ha afirmat que el document 'deixa clar que els pagaments són absolutament correctes'. Tot i així, ha matisat que 'una altra qüestió és si el procés era el més adequat o no ja que a vegades els treballs s'han de fer d'urgència'.

'A l'administració vaig aprendre que les feines s'havien de pagar', ha dit Conesa durant l'entrevista, en què també ha lamentat que 'es posi en dubte la tasca dels tècnics municipals' ja que ha dit que des d'alcaldia no es validaven totes les factures.

Els responsables actuals del consistori han assegurat en les darreres setmanes que la documentació sobre la liquidació del pressupost 2018 conté diversos informes tècnics que acrediten que el preu del servei o subministrament realitzat es va ajustar al preu de mercat o, en el cas de serveis que havien excedit l'objecte del contracte, que els preus facturats es corresponien amb els preus inicialment contractats. Per aquest motiu, expliquen, es va concloure que no s'observava cap perjudici econòmic per a l'ajuntament.

La investigació s'ha iniciat després que Cs presentés una denúncia per 'presumptes irregularitats'. La noval alcaldessa, Mireia Ingla, es va comprometre fa uns dies a regularitzar la facturació del consistori i a entregar tota la documentació requerida.





Mercè Conesa

Estic molt tranquil·la. Hi ha l'informe de l'interventor que deixa molt clar que les factures i els pagaments són absolutament correctes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.