El compromís del cos dels ADF, primordial per a la prevenció d'incendis a Collserola

Aquest equip de voluntaris vetlla pel bon estat del medi forestal de Sant Cugat


Temes relacionats

La cabra, un animal imprescindible en la prevenció d'incendis forestals (25/jul/19)

La vigilància, clau perquè Collserola no pateixi un gran incendi forestal (23/jul/19)

Els Bombers, a punt per fer front a l'època amb més risc d'incendi forestal (11/jul/19)


  • Comparteix:

Els Agents de Defensa Forestal (ADF) preveuen un estiu canviant meteorològicament que farà augmentar el risc d'incendi els dies en què el mercuri marqui valors per sobre del normal. El coordinador operatiu del cos al municipi, Ignasi Ferreira assegura que la campanya forestal de prevenció d'incendis s'ha 'desestacionalitzat' i que, encara que els mesos d'estiu s'estigui més 'alerta', el cert és que cal estar-ho 'tot l'any'. A Sant Cugat, l'equip d'ADF el conformen 25 persones la tasca de les quals és la vigilància i la prevenció activa.

La feina dels ADF va més enllà del foc. La jornada d'aquest cos de voluntaris comença amb una reunió prèvia per fer un repàs de l'estat de la meteorologia i les necessitats de la jornada. Tot seguit, els agents fan un patrullatge per pistes forestals assegurant-se del bon estat d'aquestes -que no hi hagi arbres o troncs que impossibilitin el pas-, a més de verificar, entre altres tasques, els hidrants.

Les torres de guaita forestal són aliades fidels. La seva funció és detectar, situar i donar avís de tota mena incidències que es puguin observar en relació amb la prevenció d'incendis. L'albirament d'una columna de fum des de qualsevol de les torres, o bé des dels punts on ADF fa vigilància, es comunica immediatament via ràdio. En aquest cas, la primera intervenció de l'ADF és primordial abans no arribi Bombers.

Aquests dos cossos, juntament amb Agents Rurals i Policia Local treballen colze a colze per fer de l'estiu una època segura.




Ignasi Ferreira





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.