Cs reclama una auditoria externa per revisar la contractació municipal dels darrers dos mandats


  • Comparteix:

Cs ha presentat la moció en roda de premsa. / Foto: Cugat Mèdia

Cs ha presentat la moció en roda de premsa. / Foto: Cugat Mèdia

Cs demana a l'Ajuntament realitzar una auditoria externa de tots els contractes i pagaments del consistori dels darrers dos mandats. La intenció de la proposta, que vehicularà a través d'una moció al ple de setembre, és dotar de recursos materials i humans la intervenció per poder fer tota aquesta revisió, que també està sota investigació de la Fiscalia després d'una denúncia de Cs per presumpta contractació sense els requeriments exigits per la llei entre finals del 2017 i el 2019. Pel grup municipal, es tracta d'un exercici de transparència davant el que consideren un 'modus operandi' que afectava de manera 'reiterada' i 'continuada' en el temps totes les àrees de l'Ajuntament.

En aquest sentit, la regidora de Cs Munia Fernández-Jordan ha lamentat l'actitud de l'actual equip de govern, que 'com a oposició va passar de llarg' i com a equip de govern s'ha limitat a entregar la documentació requerida per la Fiscalia. Ara, els hi reclamen la revisió, la regularització dels contractes i un pla de licitacions, ja que segons Cs, es feien pagaments directes sense cap tipus de procediment i es prorrogaven contractes.

'Durant molts anys han estat pagades centenars de factures sense seguir els criteris bàsics de la contractació i saltant-se la llei', ha afirmat el regidor de Cs Sergio Blázquez, qui demana un canvi en la forma de funcionament a l'espera que la Fiscalia es pronunciï.






Fernández-Jord


Sergio Blázquez

No és una, ni dues, ni, tres, ni 20. Durant molts anys hi ha hagut centenars de factures pagades sense seguir els criteris de contractació i saltant-se la llei.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.