Sant Cugat es prepara per a la Diada Nacional de Catalunya

Cs no assitirà als actes institucionals 'perquè no uneix tots els catalans'


  • Comparteix:

La majoria de partits participaran a la Diada / Foto: Lluís Llebot

La majoria de partits participaran a la Diada / Foto: Lluís Llebot

Sant Cugat viurà dimecres vinent la Diada Nacional de Catalunya amb les activitats tradicionals. La jornada arrencarà a les vuit del matí amb l'ofrena floral a la plaça de Rafael de Casanova. Això durarà dues hores i hi passaran entitats i partits polítics. A les deu del matí serà el torn de l'ofrena institucional, que donarà pas a un cant conjunt de l'himne nacional, 'Els Segadors'.

Tot seguit, a un quart d'onze del matí prendrà la paraula l'alcaldessa, Mireia Ingla, que pronunciarà el discurs institucional.

Malgrat que a la tarda el gruix d'activitats de la Diada es traslladen a Barcelona, Sant Cugat encara acollirà propostes. A les set de la tarda la Principal del Llobregat posarà la música per a la ballada de sardanes de l'Onze de Setembre.

Senyeres als balcons
Amb motiu de la Diada, l'Ajuntament ofereix senyeres de franc a la ciutadania per penjar-les al balcó. Ja es poden recollir a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC) del centre i dels districtes.

La festa a Valldoreix
Valldoreix viurà la Diada Nacional de Catalunya amb la proposta habitual, amb l'ofrena floral a les dotze del migdia als Jardins de l'Onze de Setembre, a la plaça de la Vila. L'acte anirà precedit del discurs institucional del president de l'EMD, Josep Puig, i tindrà la participació de la Coral l'Harmonia de Valldoreix, que interpretarà l'himne nacional, 'Els Segadors'.

Absències
La majoria de grups polítics de la ciutat participaran dels actes institucionals. Qui no ho farà, com durant els anys anterior, és Cs. La formació taronja, en una roda de premsa aquest dimecres, argumenta la seva absència perquè considera que la Diada 'no uneix tots els catalans'. La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha insistit en l'aposta de la seva formació de fer que Sant Jordi sigui la festa nacional de Catalunya.


Fernández-Jordan

Per a nosaltres no és una festa que uneixi tots els catalans. Som partidaris que Sant Jordi sigui la festa de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.