Ingla, al discurs de la Diada: 'Tornem a fer política'

L'alcaldessa subratlla la necessitat de convocar un referèndum i insta l'Estat a 'frenar la repressió'


Temes relacionats

La celebració de la Diada a Sant Cugat resisteix malgrat la pluja (11/set/19)

Què han dit els polítics a l'ofrena floral de la Diada? (11/set/19)


  • Comparteix:

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, confia que 'hi ha un bé superior, l'interès general, que ens permet seure, enraonar i posar-nos d'acord' i posa sobre la taula la necessitat de 'tornar a fer política'. Ho ha dit al discurs institucional que ha pronunciat amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. Ha estat un parlament on també ha expressat que 'un referèndum ha de ser possible' com a solució 'pacífica' al conflicte entre Catalunya i l'Estat espanyol. També ha apel·lat a 'la tradició catalanista' que ha d'empènyer a 'seure i acordar com donar veu a tantes persones que la demanen'.

Així, Ingla defensa que les urnes van 'per davant de tot', un sentiment que considera majoritari de la ciutadania. De fet, creu que ara no és moment de 'malbaratar els grans consensos' per assolir reptes com la garantia de la justícia social, del progrés econòmic i del respecte als drets i llibertats fonamentals.

'Ens omplim la boca parlant de model de ciutat'
Ingla ha defensat la necessitat d'impulsar 'polítiques integradores i populars', que 'es contraposen a l'elitisme, l'exclusivitat i la segregació per raons econòmiques o culturals'. En aquest sentit, l'alcaldessa defensa una 'idea de país obert, integrador i en constant construcció', feta a partir de 'la voluntat de construir un projecte en comú'. Així, destria l'origen, la llengua o la religió com a elements específics que configurin una identitat: 'Els catalans i les catalanes som una comunitat mestissa, plural i oberta que no pregunta a ningú d'on ve, sinó a on vol anar'.

Record a Raül Romeva
L'alcaldessa ha aprofitat el discurs per instar l'Estat espanyol a 'frenar la repressió', en al·lusió a l'empresonament del santcugatenc Raül Romeva. 'Hauria de ser aquí, amb la seva família, envoltat dels seus amics i dels Gausacs', ha expressat. 'La repressió i la judicialització de la política no tenen res a veure amb la democràcia'.

Sobre la sentència del judici de l'1-O, Ingla ha fet una crida 'al diàleg, a la reconciliació i al debat polític', ja que creu que 'res fa pensar que l'Estat espanyol reconsideri el seu posicionament recent'. 'Mentre les preses i els presos polític i persones exiliades no puguin tornar a casa amb els seus, aquest país no podrà mirar endavant i avançar en el seu progrés econòmic i social', ha sentenciat.

Representació de la ciutadania
La republicana ha expressat l'anhel que la ciutadania 's'hagi sentit representada' amb les paraules del discurs:: 'Potser no amb totes, però estic convençuda que sí en una bona part d'elles'. 'Es tracta d'acostar-nos, escoltar-nos i estimar-nos', ha conclòs.


Mireia Ingla

Faig una crida al diàleg, a la reconciliació i al debat polític. Tornem a fer política! Si seguim enraonant, cada dia estarem més a prop els uns dels altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.