Petició de Sant Cugat per 'alliberar' els Mossos de la protecció de seus judicials

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Política

Publicat el 16/set/19 per Anna González

Sant Cugat reclama al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que revoqui l'ordre als Mossos d'Esquadra de protegir les audiències provincials i 49 partits judicials. El dispositiu, conegut com a 'Operació Toga' i activat arran de les protestes dels CDR davant seus judicials, obliga el cos català garantir la seguretat en aquests espais de manera presencial i permanent. Davant aquesta situació, des del ple municipal es reclama que aquests efectius s'alliberin i es destinin a seguretat ciutadana.

Escolta-ho

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La petició s'ha articulat a través de l'aprovació d'una moció de Junts per Sant Cugat, ERC-MES, el PSC i la CUP-PC originària de l'Associació Catalana de Municipis (ACM). El text justifica la petició en la necessitat de recuperar el funcionament normal del cos per dedicar-se a tasques de prevenció i seguretat ciutadana, com ha recordat la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha xifrat en mig miler els efectius afectats per l'ordre del TSJC.

En la mateixa línia, el regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, ha afegit que aquesta dedicació dels Mossos comporta també un greuge per a les policies locals, que han de fer tot allò que els Mossos no poden. 'Menys efectius de Mossos implica més feina per a la Policia Local', ha concretat Carol.

Cs ha estat l'únic grup que ha votat en contra, ja que considera que la revocació de l'ordre del TSJC seria 'desprotegir l'estament judicial' precisament davant els 'separatistes' en un moment en què s'espera la sentència contra el procés independentista. Seria, ha assegurat el portaveu de Cs, Aldo Ciprian, 'desprotegir el poder judicial i els funcionaris de l'Estat perquè les hordes separatistes els puguin acoquinar, amenaçar i coaccionar-los en el seu mateix lloc de feina'.






DECLARACIONS

Carmela Fortuny

És justament perquè no estiguin vigilant els jutjats, sinó que puguin dedicar-se a la ciutadania. En aquests moments no hi ha incidents.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Francesc Carol

Tot allò que no poden fer els Mossos ho ha de fer la Policia Local. Menys efectius dels Mossos implica més feina per a la Policia Local, que també està limitada en efectius.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Aldo Ciprian

Seria posar als peus els separatistes i a poques setmanes de la sentència contra el pressumpte cop d'estat. Proposen desprotegir el poder judicial i els funcionaris de l'Estat perquè les hordes separatistes els puguin acoquinar, amenaçar i coaccionar-los en el seu mateix lloc de feina.

Your browser doesn’t support HTML5 audio