El ple posa de manifest les desavinences entre l'equip de govern i Junts en matèria d'Habitatge

L'executiu no comparteix 'ni la forma ni el moment' de la moció dels postconvergents per instar la Generalitat a regular els preus dels lloguers


  • Comparteix:

Promoció d'HPO del Passeig de Francesc Macià / Foto: Localpres

Promoció d'HPO del Passeig de Francesc Macià / Foto: Localpres

La moció de Junts per Sant Cugat per instar la Generalitat a regular els preus en els contractes de lloguer d'habitatge s'ha topat amb l'oposició de l'equip de govern i, per tant, no prospera. Malgrat la voluntat del grup proposant de 'crear un espai de construcció' per avançar en aquesta matèria, des de l'executiu s'ha criticat la 'forma i el moment' amb què s'ha presentat el text. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, ha anat més enllà i ha criticat la 'deixadesa' en matèria d'habitatge de l'anterior equip de govern.

ESCOLTA-HO

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En nom de Junts ha pres la paraula Albert Salarich, que ha posat de manifest la necessitat que els municipis tinguin un paper proactiu en aquesta causa, tot i que, admet, l'actuació ha de ser en clau metropolitana. El postconvergent també ha lamentat que 'no hi ha mà estesa' per part de l'executiu'.

Tant el govern com Cs han fet responsables de la situació habitacional de Sant Cugat els grups municipals precedents a Junts. La regidora taronja Munia Fernández-Jordán ha volgut filar prim quant a solucions a la problemàtica i ha demanat que s'ampliï el parc de lloguer públic. En aquest sentit, ha qüestionat que regular els preus sigui l'única forma de solventar la crisi habitacional.

Des del govern també ha pres la paraula el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, que ha recordat que la Generalitat ja està treballant en una nova llei d'arrendaments. Duch també ha recordat que properament es posarà en marxa la taula d'habitatge i ha convidat tots els grups municipals a participar-hi.

Detalls de la votació
A petició de Cs, els acords de la moció s'han votat per separat. Així, el punt 1 només ha tingut el suport de Junts i l'oposició de la resta de grups. El punt 3 ha comptat amb l'abstenció dels taronges i amb l'oposició de l'equip de govern. La resta d'acords han tingut el suports dels dos grups de l'oposició, però no de l'equip de govern. Per tant, no ha prosperat l'aprovació de cap acord de la moció.




Albert Salarich

Si hi estem d'acord per què no en parlem? Ens estan denegant la mà estesa. Només demanem una cosa: instar la Generalitat a què doni una mirada global a aquest problema.

Núria Gibert

Hi ha hagut una deixadesa i una mirada classista quant a l'habitatge. No podem avalar la forma erràtica amb què s'ha tractat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.