La sentència de l'1-O i el futur de l'escola la Mirada, a l'audiència pública

Cugat Mèdia t'apropa amb detalls el transcurs d'aquest punt del ple


  • Comparteix:

La majoria d'assistents a l'audiència pública formaven part de l'ANC / Foto: Cugat Mèdia

La majoria d'assistents a l'audiència pública formaven part de l'ANC / Foto: Cugat Mèdia

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha pres protagonisme aquest dilluns a l'audiència pública per demanar què passarà amb l'equip de govern després de la sentència de l'1-O. També han passat pel plenari els familiars de l'escola la Mirada, preocupats pel futur d'aquest centre escolar, que ara mateix es troba instal·lat en mòduls i sense data de construcció d'edifici. Són dos dels temes que s'han abordat durant l'audiència pública de setembre.

ESCOLTA-HO

La sentència de l'1-O
El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet (3'), recorda que aquest dilluns fa 23 mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Palet també ha recordat l'empresonament de la resta de líders polítics, entre ells el santcugatenc Raül Romeva. Durant la seva intervenció, el membre de l'Assemblea ha qüestionat 'la separació de poders' i ha alertat d'actituds 'represives' per part de l'Estat espanyol. Palet ha preguntat a l'equip de govern en quin estat quedarà el pacte de govern de Sant Cugat i de la Diputació de Barcelona després de la sentència de l'1-O.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha insistit que el pacte de govern és per als propers quatre anys per donar resposta a les emergències 'social, habitacional i climàtica'. Ingla ha reconegut que en la qüestió nacional no estan d'acord, però ha destacat els punts comuns perquè els tres grups que configuren l'executiu (ERC-MES, PSC i CUP-PC) treballin plegats. 'Sabíem que existiria una sentència i els tres partits seguirem tenint les mateixes postures', ha detallat.

L'escridassada de rebuig per part dels membres de l'ANC ha tingut rèplica per part l'alcaldessa: 'He respost, una altra cosa és que no us hagi agradat la resposta'.

Crítica a serveis socials
Yolanda (12') ha assegurat que des de Serveis Socials l'han convidat a marxar de la ciutat. Lamenta que no s'està respectant el seu dret a la llibertat d'expressió. També ha criticat els sous dels membres de l'executiu local. Després d'aixecar la veu, l'alcaldessa li ha retirat la paraula.

Des del govern, Núria Gibert ha lamentat els crits i els insults. 'Vostè pot estar en desacord, però és una falta de respecte que vingui aquí a cridar', ha dit la cupaire. Gibert ha mostrat el seu acord amb Yolanda pel que fa a la petició que feia, per escrit, on lamentava la falta de recursos quant a serveis socials. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials ha demanat confiança per al nou executiu.

El torn de Maria Àngels Quadras
Maria Àngels Quadras (21') celebra que s'hagi millorat la situació quant a seguretat a la plaça de Lluís Millet.

Quadras ha lamentat, d'altra banda, que cap membre de l'equip de govern assistís a l'enterrament de Francesc Busquets. L'alcaldessa ha argumentat que la cerimònia de comiat era un acte privat.

La florestana també ha fet un prec a l'executiu: que el nou consell de barri de la Floresta es faci 'amb una mica més de cura'.

Terrasses
Maria Àngela Palacios (27'') lamenta 'l'estat lamentable' dels lavabos del Bar Catalunya. Sobre la normativa de terrasses, torna a lamentar que els restauradors no la respecten.

El regidor de Via Pública, Francesc Carol, ha explicat que s'està treballant en una nova ordenança de terrasses.

El futur de l'escola la Mirada
Els pares i mares de l'escola la Mirada (31'') també han dit la seva i han lamentat 'la manca d'espai' del centre. Des de l'AFA han estat clars: 'Estem farts!'. Des de l'associació pregunten a l'equip de govern quan estarà en marxa la construcció de l'edifici de l'escola.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha explicat que per a l'executiu la Mirada és una prioritat. Gorina ha explicat que s'estan perfilant qüestions tècniques per licitar el projecte i per establir un calendari clar. Cugat Mèdia ja va avançar, en una entrevista amb la regidora, que l'escola no estaria enllestida de cara al curs vinent.

Can Barata
Eduardo (39''), veí de Can Barata, ha insistit en què es posi solució a l'encreuament que dona accés al barri. Des de l'Ajuntament, l'alcaldessa ha agraït la implicació i ha posat de manifest la voluntat de l'executiu per solucionar-ho.

Contra el pacte de govern
Josep Arcas (42'') ha criticat l'alcaldessa per formar part d'un pacte amb el PSC i la CUP-PC. Ingla ha recordat que ja ha abordat el tema quan ha intervingut Xavier Palet, de l'ANC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.