Noves eleccions espanyoles el 10 de novembre

Sánchez: 'Ho he intentat per tots els mitjans, però ho han fet impossible'


  • Comparteix:

Imatge de les votacions el 28-A a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les votacions el 28-A a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat una nova convocatòria d'eleccions el 10 de novembre. Tot i que el termini per a una investidura abans de la convocatòria automàtica d'eleccions s'exhaureix el 23 de setembre, Sánchez ha descartat que hi hagi marge per a cap acord per falta de suports. Davant aquesta situació el rei Felip VI no ha proposat cap candidat a la investidura i es dona per feta la convocatòria electoral.

'Ho he intentat per tots els mitjans, però ho han fet impossible', ha assegurat Sánchez durant la seva compareixença a La Moncloa pocs minuts després que la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, hagi posat veu a la decisió del rei Felip VI de no proposar cap candidat a la investidura un cop ha constatat que el líder del PSOE no disposa de prou suports.

Calendari
Ara, amb el canvi de la llei el 2016, es reduirà la campanya electoral i el seu cost en tractar-se d'una repetició d'eleccions després del 28-A. Així, una vegada esgotat el termini, dimarts 24 de setembre es dissoldran les Corts espanyoles i es convocaran els nous comicis.

La campanya començarà l'1 de novembre i s'allargarà vuit dies en comptes dels 15 habituals. Les eleccions seran el dia 10 de novembre.

Quatre eleccions en quatre anys
Si s’esgota el termini, aquestes eleccions espanyoles seran les quartes en menys de quatre anys, des dels comicis del desembre del 2015. En aquella ocasió Mariano Rajoy tampoc va aconseguir una majoria per a la investidura la qual cosa va portar a repetir les eleccions el juny del 2016. En els segons comicis, els populars van obtenir 14 escons més sense arribar a la majoria absoluta i Rajoy només va poder governar després d’una forta crisi al PSOE que va comportar la dimissió de Pedro Sánchez i una abstenció traumàtica dels socialistes.

Resultats a Sant Cugat del 28A
A les darreres eleccions espanyoles, ERC va guanyar a Sant Cugat amb el 26,75% dels vots. Així els republicans van revalidar el triomf del 2016 a la ciutat i Junts per Catalunya es va mantenir a la segona posició de l'antiga CDC amb el 16,73% dels suports, amb 65 vots més que el PSC, que va passar de l'última força del 2016 a la tercera actual amb el 16,61% dels vots. En Comú Podem va aconseguir un 12,50% dels sufragis situant-se en quart lloc. Més enrere va quedar Cs (12,08%) i el PP (4,94%). Vox, que va aconseguir per primera vegada representació al Congrés, a Sant Cugat ha obtingut 2.093 vots, el que representa un 4,13%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.