Sonia Sierra: 'Que el català sigui l'única llengua vehicular a Catalunya és una aberració'

La diputada i portaveu d'educació de Ciutadans al Parlament ha ofert una conferència a la Casa de Cultura

Política

Publicat el 18/set/19 per Pau Vázquez

La diputada i portaveu d'Educació de Cs al Parlament Sonia Sierra ha qualificat d''aberració' que el català sigui l'única llengua vehicular a Catalunya. Sierra ho ha dit en una conferència que ha tingut lloc aquest dimecres a la Casa de Cultura i que ha posat el focus en la situació actual de l'educació al país. La també portaveu adjunta de la formació taronja ha aprofitat la xerrada per carregar contra l'actual model lingüístic educatiu, reclamar que des de l'executiu es faci una clara aposta pel trilingü¡sme i que es respectin totes les llengües per igual.

Durant el col·loqui, Sierra ha assenyalat els principals problemes que la formació taronja considera que afecten Catalunya com els barracons, el cost del material escolar i l'adoctrinament a les aules. Unes qüestions que la diputada ha qualificat d'estructurals i a les quals 'mai no s'ha intentat posar solució'. Davant un públic d'una trentena de persones, la diputada taronja ha destacat que és 'imprescindible' abordar els reptes de futur en matèria d'educació ja que 'són qüestions que no poden esperar'.

Després de la conferència de la portaveu de Cs s'ha obert un torn de preguntes on els assistents han expressat les seves inquietuds. La implementació del món digital a l'educació, el decret menjador i la llibertat de les famílies a escollir la llengua en què volen escolaritzar els fills han estat algunes de les qüestions que han sorgit durant el debat.

Per finalitzar l'acte, Sierra ha reconegut que la millora del sistema educatiu passa perquè al govern 'no hi hagi colpistes que se salten les lleis' i que se segueixi lluitant contra una immersió lingüística que 'ja no defensa ningú excepte la CUP'.




DECLARACIONS

Sonia Sierra

El que estaria molt bé és que anéssim a eleccions i governés Ciutadans, perquè es posaria solució a tots els problemes en educació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio