El Parlament tomba la proposta de resolució per construir la segona residència pública de Sant Cugat

Els vots de JxCat i ERC fan caure aquesta proposta de Catalunya en Comú Podem


  • Comparteix:

La segona residència de Sant Cugat és una reivindicació històrica / Foto: Cugat Mèdia

La segona residència de Sant Cugat és una reivindicació històrica / Foto: Cugat Mèdia

La Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament de Catalunya ha tombat la proposta de resolució de Catalunya en Comú Podem sobre la construcció d'una residència pública i d'habitatges tutelats per a gent gran a Sant Cugat. La iniciativa, que beu d'una moció institucional original dels comuns, demanava incloure el projecte als pressupostos de la Generalitat.

A la votació, els grups de Cs, PSC-Units, Catalunya en Comú Podem i la CUP han votat a favor i JxCat i ERC en contra. Això ha suposat un empat tècnic de 10 vots que el vot ponderat, afavorit per la presidència dels republicans, ha decantat cap al no.

El cocoordinador dels comuns a Sant Cugat, Ramon Gutiérrez, ha lamentat la decisió via Twitter.


També ha estat crític el diputat santcugatenc de Cs Martí Pachamé.


Acord institucional
La moció institucional, aprovada el desembre de l'any passat, exigia també una millora en la mobilitat per promoure així un envelliment actiu de les persones grans que no viuen al centre de Sant Cugat i organitzar xerrades informatives a tots els barris de la ciutat que ajudin al col·lectiu a conèixer els seus drets i les prestacions i recursos de què disposen.

Una reclamació històrica
La construcció d'una segona residència pública és una demanda històrica a la ciutat. Des de 2013 els grups municipals han reclamat a la Generalitat que inclogués aquesta partida als pressupostos. El projecte de la segona residència es va haver d'aturar al 2010 a causa de les retallades pressupostàries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.