L'equip de govern reordena la gestió interna de l'Ajuntament per prendre'n el control

El tripartit fa un balanç 'positiu' de la feina feta 100 dies després de la presa de possessió de l'alcaldessa


  • Comparteix:

El nou equip de govern ja té el control de l'Ajuntament. És un dels missatges traslladats per l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la roda de premsa amb motiu dels 100 dies que fa que va prendre possessió. Un control que s'ha fet, en part, modificant l'organigrama, tal com havia avançat Cugat Mèdia, amb l'eliminació de la figura del Gerent, que assumia fins ara Carme Oliver. Ara l'organització del consistori anirà a càrrec del coordinador general, Ferran Villaseñor.

A banda de l'eliminació de la gerència, també desapareix la figura del director de Seguretat, que fins ara ocupa Jaume González. Aquestes atribucions, ha explicat l'alcaldessa, recauran sobre algun comandament del cos de Policia Local.

Una altra de les figures que es veuen afectades pel canvi de govern és la del gerent de Promusa. Així, pròximament s'haurà de nomenar el relleu de Lluís Hosta per assumir aquest càrrec. Això ho farà, una vegada estigui constituït, el consell d'administració d'aquest òrgan, que, per primera vegada, tindrà un representant del Sindicat de Llogaters.

Sobre la possibilitat que sigui l'exgerent de l'empresa pública d'habitatge de Sabadell, Vimusa, qui assumeixi la gerència de Promusa, l'alcaldessa ha explicat que no s'oferiran detalls al respecte fins que no es materialitzi el cesament de Lluís Hosta com a responsable de l'empresa pública santcugatenca.

Regularització dels serveis municipals
Una de les preocupacions de l'equip de govern des que van assumir el poder gira al voltant de la prestació de serveis municipals sense contracte, una situació que ha propiciat l'actuació de la Fiscalia arran d'una denúncia de Cs durant la campanya electoral. L'executiu s'ha compromès a crear un pla d'acció per regularitzar la situació de tots els serveis i, assegura, ha traslladat als tècnics municipals un missatge de 'tranquil·litat i confiança' per la seva tasca.

L'alcaldessa ha lamentat que la situació dels contractes hagi esquitxat el nou equip de govern. En aquest sentit, ha explicat que des que va arrencar el mandat s'han hagut de pagar uns 140.000 euros en factures sense contracte o amb contracte caducat.

Situació laboral
La dels serveis municipals no és l'única situació que l'equip de govern vol regularitzar. L'executiu vol que es millorin les situacions laborals d'algunes àrees, amb millores contractuals i cobrint les vacants. En aquest sentit, el primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha subratllat la importància que els treballadors municipals tinguin una situació laboral 'clara i regularitzada'. En particular, la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert, ha apuntat a les situacions dels Serveis Socials i de la Brigada Municipal, àrees que ha qualificat de 'menystingudes històricament'. Gibert ha anunciat que es construiran noves dependències municipals per dotar aquests serveis d'un espai més adequat.

Roda de premsa amb Soler, Ingla i Gibert / Foto: Cugat Mèdia
Roda de premsa amb Soler, Ingla i Gibert / Foto: Cugat Mèdia

Inversions
Quant a la gestió econòmica municipal i inversions, Soler també ha carregat contra la tasca del govern anterior. El socialista ha lamentat que, a data de 30 juny, hi ha 40 milions d'euros de projectes no finalitzats, provinents del pressupost d'enguany, però també d'anys anteriors. D'aquests, només s'ha executat el 20%, uns vuit milions.

El tinent d'alcaldia Pere Soler també ha explicat que l'equip de govern ha engegat el diàleg amb les entitats bancàries per renegociar el deute municipal. Es tracta d'unes converses, que, malgrat estar previstes als comptes de 2019, no s'han posat en marxa fins ara, ha detallat Soler.

Radiografia de 100 dies de govern
Els regidors del tripartit han assistit a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia
Els regidors del tripartit han assistit a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa fa un balanç 'absolutament positiu d'aquest govern del canvi'. Ingla ha agraït als regidors i grups que conformen l'executiu la feina feta i els ha esperonat a 'fer molt bona feina'.




Mireia Ingla

Hem decidit tenir un nou model organitzatiu i això passa per eliminar la gerència.

Mireia Ingla

En el temps que fa del nou mandat s'han pagat 140.000 euros en factures sense contracte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.