Centenars de santcugatencs clamen que 'tots som CDR'

Una manifestació condemna les detencions a membres del CDR per part de la Guàrdia Civil


  • Comparteix:

Una manifestació amb una cassolada ha estat la resposta de Sant Cugat a les detencions aquest dilluns de nou membres dels CDR per part de la Guàrdia Civil. Centenars de persones han recorregut els carrers de la ciutat, des de la plaça de la Vila fins a Lluís Millet, passant per Octavià, reclamant l'alliberament dels líders independentistes empresonats i sota un crit: 'Tots som CDR'. 'L'escala repressiva no té fre', ha expressat el col·lectiu en un comunicat, on també ha reclamat unitat en el teixit independentista.

A la manifestació hi han participat membres de les delegacions locals d'Òmnium i de l'ANC, així com les regidores Núria Fernández i Joan Puigdomènech (Junts) i Alba Gordó i Francesc Carol (ERC-MES).

Grup terrorista d'índole secessionista català
Els nou membres dels CDR detinguts per la Guàrdia Civil aquest dilluns al matí estan sent investigats per delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius, segons ha informat la fiscalia de l'Audiència Nacional (AN) en un comunicat. Segons el ministeri públic, els detinguts formaven un 'grup terrorista d'índole secessionista català'.

El ministeri públic considera que preparaven 'projectes terroristes amb fins secessionistes' i justifica l'operatiu de la Guàrdia Civil, ordenat pel jutjat d'instrucció 6 de l'AN, davant la 'certesa' que els acusats pensaven actuar entre l'aniversari de l'1-O i l'anunci de la sentència del judici als dirigents independentistes al Tribunal Suprem. 'S'ha procedit a la detenció dels implicats per avortar el projecte que hauria pogut ocasionar danys irreparables a causa de com d'avançats estaven els preparatius', diu la fiscalia en un comunicat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.