Tres mocions retirades, una rebutjada i dues aprovades a la junta de veïns de Valldoreix

L'oposició no aprofita la seva majoria per donar llum verda a les seves mocions


  • Comparteix:

La Junta de Veïns de Valldoreix té lloc a la Casa de la Vila / Foto: Cugat Mèdia

La Junta de Veïns de Valldoreix té lloc a la Casa de la Vila / Foto: Cugat Mèdia

La pèrdua de la majoria absoluta de Junts per Valldoreix Sant Cugat no es fa notar, de moment, a la junta de veïns de l'EMD. A la sessió ordinària d'aquest dijous, el plenari ha donat llum verda a només dues de les sis mocions que havien presentat els grups de l'oposició. De la resta, tres s'han retirat i una s'ha tombat.

Acords
La iniciativa de la CUP-PC i ERC-MES perquè Valldoreix destini 4.000 euros del pressupost com a subvenció a l'entitat Refugees Welcome ha aconseguit posar d'acord tots els grups. La moció vol posar en valor la tasca de l'entitat, que garanteix la bona arribada de migrats en la segona fase d'acollida. Tot plegat, a més, reforça el fet que Valldoreix es va declarar ciutat d'acollida.

La situació habitacional al territori ha estat un altre dels punts que ha generat consens, encara que pels pèls. La junta de veïns ha donat llum verda a una moció d'ERC-MES, PSC i CUP-PC perquè Valldoreix es comprometi a garantir el dret a l'habitatge. Tot plegat s'ha aconseguit amb l'abstenció dels quatre vocals de Junts. Cs ha votat en contra.

Així, Valldoreix treballarà per crear una taula per fer front a la crisi habitacional i instarà l'Incasòl perquè faci possible habitatge protegit al carrer dels Santjoanistes. Si mai no es materialitza, seria la primera promoció pública al territori.

El fet que l'EMD no té competències en habitatge ha motivat les diferències de vot. Tot i així, tots els vocals han coincidit a assenyalar l'emergència de la situació.

Retirada
Una de les tòniques habituals de la sessió ha estat la retirada de fins a tres mocions. El PSC ha retirat una moció relativa al respecte de la neteja d'embornals, ja que les accions que proposava ja s'estan duent a terme per part del govern.

La CUP-PC ha retirat la proposta per a la millora del barri de la Colònia de Montserrat. Des del govern, el president Josep Puig ha explicat que el text no tenia fonaments tècnics. En tot cas, el vocal cupaira Ferran Margineda ha retirat el text, però ha celebrat que tot plegat hagi servit per posar el focus sobre el barri.

La seguretat també ha tingut presència al ple. El president Puig ha avançat que el mes vinent es convocarà una junta extraordinària sobre seguretat. L'explicació ha vingut propiciada arran d'una moció del PSC i ERC-MES perquè es convoqués la comissió de seguretat. El text també ha quedat retirat.

Decau
El text de Cs per elaborar una nova campanya de civisme al territori s'ha quedat gairebé sol. Només ha rebut els vots favorables de la resta de grups de l'oposició i els vots en contra dels vocals de l'equip de govern. Els vocals han lamentat no compartir la forma del text que ha defensat la representant taronja, Anna Cano. Malgrat les peticions dels vocals de deixar la moció sobre la taula per treballar-la conjuntament, finalment el text s'ha sotmès a votació i no ha rebut llum verda.

Urbanisme
La sessió plenària ha servit perquè l'oposició expressés el seu neguit en relació a la situació de les cases del carrer de Sant Francesc. L'última sentència del Suprem insta l'EMD a enderrocar els tres edificis, però de moment el govern només ha obert la licitació per enderrocar-ne un.

Els grups de l'oposició han lamentat no tenir més informació de la situació. Des de l'equip de govern, el president Puig s'ha compromès a facilitar tots els documents necessaris per aclarir la situació. En tot cas, ha volgut deixar clara la bona voluntat de l'executiu descentralitzat perquè la problemàtica es resolgui sense vulnerar cap norma ni resolució.

Reviu la sessió plenària de setembre



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.