Fortuny (Junts): 'El tripartit s'ha trobat una ciutat ben gestionada'

La portaveu de Junts i exalcaldessa lamenta els retrets de l'equip de govern d'ERC-MES, PSC i CUP-PC a la gestió feta fins ara


Temes relacionats

L'equip de govern reordena la gestió interna de l'Ajuntament per prendre'n el control (23/set/19)


  • Comparteix:

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Alguns dels regidors de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La portaveu del grup municipal de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, lamenta les crítiques de l'equip de govern a la gestió feta a l'Ajuntament fins al maig. 'El tripartit s'ha trobat una ciutat molt ben gestionada', ha defensat l'exalcaldessa. En una roda de premsa aquest dilluns que ha servit per valorar els 100 primers dies d'alcaldia de Mireia Ingla, Fortuny ha insistit que el seu grup té la 'mà estesa' a l'executiu.

Malgrat la voluntat que expressen des del grup postconvergent de ser una 'oposició útil', Fortuny considera que el govern municipal no compta amb ells. La portaveu de Junts ha anat més enllà i ha dit que espera poder reunir-se amb l'alcaldessa Ingla en una trobada bilateral, tenint en compte que representa el grup municipal de l'oposició amb més regidors, amb nou membres.

En aquest sentit, el regidor de Junts Albert Salarich ha carregat contra els grups que configuren l'equip de govern per no haver donat suport a les mocions que els postconvergents han presentat en el que va de mandat. Salarich considera que si les seves propostes no prosperen és per qui les presenta i no pas pel contingut. També atribueix les negacions per part dels regidors de l'executiu als 'equilibris' que han de fer per garantir la cohesió entre ERC-MES, PSC i CUP-PC.

Els primers 100 dies de govern han suscitat més dubtes en el grup de Junts. El més subratllat fa referència al fet que l'executiu municipal no ha presentat encara el seu projecte de govern.

'Esperem rectificació'
La roda de premsa d'aquest dilluns ha comptat amb la presència de Carles Brugarolas, que aquest octubre es reincorporarà al ple municipal com a regidor de Junts, després de les renúncies de Josep Lluís Lliberia i Sílvia Solanellas. L'exregidor d'Economia i Hisenda ha lamentat les crítiques de l'alcaldessa Ingla a la gestió de les licitacions per part de l'executiu anterior.

'L'incompliment de la llei, la mala praxi que ens atribueixen és impossible', considera el membre de Junts. 'Algú es pot imaginar que els treballadors públics farien pagaments fora de la llei? És inimaginable', ha afegit. I fa un prec a l'equip de govern: 'Rectifiquin'.

L'1-O i l'estabilitat
Els integrants del grup municipal de Junts participaran de forma activa als actes de commemoració del referèndum de l'1 octubre de 2017 que tenen lloc aquest dimarts. En aquest sentit, els postconvergents han admès estar expectants per conèixer el posicionament de l'executiu local al respecte d'aquesta efemèride.

Preguntada per l'estabilitat de l'equip de govern, la portaveu Fortuny creu que el moment crucial per a l'executiu local (i també per al govern de la Diputació de Barcelona, del qual ella n'és vicepresidenta segona) serà després de la sentència del judici de l'1-O.




Carmela Fortuny

Aquest tripartit s'ha trobat una ciutat ben gestionada. És evident que Sant Cugat té reptes, però s'han d'escoltar tots els punts de vista per ser, com diu Ingla, el govern de tothom.

Carles Brugarolas

Aquesta mala gestió que ens atribueixen és impossible. Hi ha treballadors de la casa concernits per les barbaritats que s'han dit. Algú es pot imaginar que els funcionaris farien una contractació fora de la llei?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.