Ingla engega el nou curs de l'Aula d'Extensió Universitària parlant d'habitatge i energia

L'alcaldessa ha ofert la conferència inaugural al SC Trade Center


  • Comparteix:

Mireia Ingla ha parlat del dret a l'habitatge i a l'energia / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Ingla ha parlat del dret a l'habitatge i a l'energia / Foto: Cugat Mèdia

Habitatge i energia: dos drets bàsics i fonamentals de la ciutadania que han centrat la conferència inaugural del curs de l'Aula d'Extensió Universitària (AEU) per a la Gent Gran i que ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Mireia Ingla. Prop de 150 persones han assistit a l'acte aquest dijous al SC Trade Center que ha donat el tret de sortida al programa que ocupa el primer semestre del curs 2019-2020 i que oferirà activitats pensades especialment per a la gent gran: conferències, sortides i viatges, cursos d'informàtica, tertúlies i un seminari d'història.

El president de l'AEU, Llibori Casadellà, ha estat el primer a prendre la paraula i, abans de donar pas a l'alcaldessa, ha volgut animar els assistents a participar de les propostes que ofereix l'entitat en el primer trimestre del curs.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat a Cugat Mèdia que ha centrat la seva conferència en l'habitatge i l'energia perquè considera que Sant Cugat es troba en una situació d''emergència habitacional' i per 'reflexionar d'on venim' per poder 'modificar' cap on es vol anar. Ingla també ha remarcat el fet que les 'reflexions en veu alta' tenen la 'capacitat de fer reaccionar'. A més, l'alcaldessa ha assegurat que és un 'plaer' poder oferir la conferència inaugural del curs de l'AEU.

Mireia Ingla durant la conferència / Foto: Cugat Mèdia
Mireia Ingla durant la conferència / Foto: Cugat Mèdia

La conferència d'Ingla s'ha dividit en dues parts. Primer, ha centrat la xerrada en el dret a l'habitatge i ha volgut fer un repàs a les causes i les conseqüències de l'exclusió residencial: des de la bombolla immobiliària, passant pels alts preus dels lloguers a la ciutat, l'atur i els desnonaments, entre d'altres. L'alcaldessa també ha volgut recordar que Sant Cugat és la ciutat amb l'habitatge més car a Catalunya i ha posat la solució dins del Ple Municipal, des d'on cal aprovar polítiques i mesures que combatin la situació de vulnerabilitat d'algunes famílies de la ciutat.

Finalment, la ponència ha acabat amb l'explicació que l'emergència habitacional va directament relacionada amb l'energètica i que hi ha ciutadans a Sant Cugat que no tenen assegurat el dret a cap dels dos àmbits.


Mireia Ingla

Tenim una ciutat amb emergència habitacional i perquè crec que valia la pena reflexionar d'on venim per ser capaços de modificar cap a on volem anar, no ha de ser una inèrcia. Aquestes reflexions en veu alta, en forma de xerrada i de compartir, tenen una capacitat de fer reaccionar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.