La JSC felicita el govern espanyol per demanar a la UE el reconeixement de totes les llengües de l'Estat


  • Comparteix:

La Joventut Socialista considera que CDC acabarà promovent el 'sí' a la Constitució europea

La Joventut Socialista considera que CDC acabarà promovent el 'sí' a la Constitució europea

L'agrupació local de la Joventut Socialista felicita al govern espanyol pel memoràndum que ha lliurat aquesta setmana a la reunió del Consell d'Assumptes Generals i Relacions Exteriors de la Unió Europea. Desde la JSC de Sant Cugat consideren que el govern de José Luis Rodríguez Zapatero ha fet un pas molt important al reconèixer el català, l'euskera i el gallec a les diferents institucions europees.

La Joventut Socialista de Sant Cugat valora molt positivament l'entrega que s'ha fet a Europa del memoràndum que demana el reconeixement a la Unió Europea de totes les llengües oficials a l'Estat espanyol.

Des de l'agrupació local de la JSC consideren que el govern de Zapatero ha fet un pas molt important, i per això feliciten al PSOE per aquesta decisió. Escoltem la regidora socialista Aintzane Conesa.

Aintzane Conesa

Considerem que el Govern de Zapatero ha fet un pas molt important a l'hora de reconèixer les llengües cooficials d'Espanya, a les institucions de la Comissió de la UE. És important que es puguin fer servir aquestes llengües a les intervencions orals en el parlament europeu.


D'altra banda, Conesa ha aprofitat per denunciar el que considera una 'postura poc clara' de CDC respecte el tractat europeu. Segons la regidora socialista, les enquestes demostren que una part dels electors de CiU estan insatisfets davant l'inicial posicionament contrari a la Constitució europea i ha aprofitat per 'donar la benvinguda' a aquesta formació pel que consideren que acabarà sent el seu vot favorable a aquest text.

Aintzane Conesa

CDC no ha sigut prou clara en els darrers mesos sobre el seu posicionament i el govern de Zapatero li ha posat difícil dir no a la Constitució europea.


Recordem que el memòrandum proposa que l'euskera, el català i el gallec puguin utilitzar-se a les comunicacions escrites a les institucions europees, com el Parlament europeu, el Defensor del Poble, el Tribunal de Comptes i Justícia, així com en els òrgans consultius de la Unió, com és el Comitè de les Regions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.