Les reaccions dels polítics a les xarxes a la sentència de l'1-O

El Síndic de Greuges de Sant Cugat titlla de 'disbarat' la sentència


  • Comparteix:

Una imatge de representants d'ERC, amb Diana Riba, al centre, i Bernat Picornell, a l'esquerra / Foto: ACN

Una imatge de representants d'ERC, amb Diana Riba, al centre, i Bernat Picornell, a l'esquerra / Foto: ACN

Les primeres reaccions a la sentència del procés s'han pogut llegir a les xarxes socials. Diferents polítics santcugatencs han fet notar el seu malestar a Twitter. Recollim algunes de les piulades més destacades que s'han fet pocs minuts després de conèixer-se la sentència, entre elles la reacció del Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio.





'El disbarat s'ha consumat'
Davant la sentència del Tribunal Suprem (TS) feta pública aquest dilluns pel judici del procés independentista per delictes de sedició i malversació, el Síndic de Greuges de Sant Cugat, Ramon Palacio, ha dit que 'el disbarat s'ha consumat'. Palacio critica que 'per actes democràtics' hi hagi condemnes 'de desenes d'anys de presó, que se sumen i consumen la injustícia de la presó provisional'.

El Síndic recorda que 'els fets pels quals se'ls condemna van ser la celebració d'actes democràtics, anunciats públicament i pacífics. Amb milions de persones participants'. En aquest sentit, explica que aquesta sentència 'representa el fracàs de la política, i potser el fracàs d'un Estat, un Estat que ha actuat i està actuant de forma venjativa, des dels poders polítics i els judicials, amb abús de poder, fins als mitjans de comunicació, amb un relat distorsionat dels fets, que cerca crear odi en lloc de trobar punts d'encontre'.

Palacio diu que independentment de la ideologia de cadascú, 'els que hem viscut la dignitat de les reclamacions ciutadanes sentim ara impotència i tristesa. Per les persones i per les institucions, avui malmeses'.

El comunicat continua dient que el seu desig i la seva disposició està en trobar punts d'encontre. I acaba amb unes paraules per al santcugatenc Raül Romeva, al qual li diu 'dignitat i força, Raül'.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.