Ingla, emocionada, demana l'amnistia i la llibertat immediata dels presos

L'alcaldessa ha fet una declaració institucional acompanyada de la tinenta d'alcaldia Núria Gibert i membres d'ERC-MES i la CUP-PC


  • Comparteix:

La tinenta d'alcaldia Núria Gibert i l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la declaració institucional / Foto: Cugat Mèdia

La tinenta d'alcaldia Núria Gibert i l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant la declaració institucional / Foto: Cugat Mèdia

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha qualificat la sentència del Tribunal Suprem (TS) com un 'cop dur' per 'destrossar vides i acabar amb un moviment polític pacífic i democràtic' i demana l'amnistia i la llibertat immediata pels presos. Visiblement emocionada i acompanyada de la tinenta d'alcaldia Núria Gibert (CUP-PC), i sense el tinent d'alcaldia Pere Soler (PSC); Ingla ha fet una declaració institucional en què també ha tingut un record especial al santcugatenc Raül Romeva i a la seva família, a més d'expressar una 'voluntat de diàleg' i de 'liderar les mobilitzacions antirepressives, democràtiques, pacífiques i a favor dels drets i les llibertats'.

Segons Ingla, els jutges del TS han actuat de forma 'acarnissada' i 'venjativa' amb una sentència que 'demostra el fracàs de la política' i que entomen amb 'tristor i profunda indignació'. Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, expliquen que volen ser 'referent en la mà estesa i en la cerca d'objectius comuns que sens dubte ens faran més forts com a ciutat, com a societat madura i també com a país'.

L'alcaldessa ha repetit aquesta declaració institucional a la plaça de la Vila, on l'Ajuntament havia convocat una concentració. Ingla vol fer arribar a totes les forces polítiques, tinguin representació o no al ple municipal, aquesta declaració i insten a 'seure i dialogar a totes les institucions de Catalunya i de l'Estat'.



Resposta pel món local
En resposta a la crida de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM), l'alcaldessa ha convocat un ple extraordinari urgent aquest dimarts a dos quarts d'onze del matí amb un únic punt a l'ordre del dia, l'aprovació de la moció que proposa l'entitat en resposta a la sentència. Cugat Mèdia retransmetrà en directe la sessió.

L'Ajuntament ha suspès aquest dilluns totes les activitats institucionals, culturals i esportives organitzades pel consistori. Aquest dimarts a dos quarts d'onze del matí tindrà lloc un ple extraordinari per abordar la sentència. De fet, l'EMD de Valldoreix s'ha avançat convocant la junta de veïns de forma extraordinària aquest dilluns a les set de la tarda pel mateix motiu

Rebuig a Valldoreix
El ple de l'EMD de Valldoreix també ha rebutjat en ple extraordinari la sentència, a partir d'una moció de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM). Ha estat l'únic punt d'un ple que s'ha convocat aquest mateix dilluns que també reclama la llibertat 'immediata' dels condemnats, a més de l'amnistia tant pels qui són al país com pels que es troben a l'estranger.

El text s'ha aprovat amb els vots a favor a de Junts per Valldoreix Sant Cugat (tres vocals més el president) i un del vocal d'ERC-MES Jaume Sanmartí. Lluc Cahís (ERC-MES), Ferran Margineda (CUP-PC) i Anna Cano (Cs) no han assistit a la sessió. La vocal del PSC, Susanna Casta, s'ha abstingut en la votació i ha lamentat la judicialització del conflicte i ha fet una crida a trobar un espai de diàleg.

La moció compromet l'EMD a promoure el dret a l'autodeterminació i recorda que la lluita de l'independentisme català ha tingut sempre un caràcter 'pacífic i no violent', a més de rebutjar els intents de 'criminalització' del moviment independentista. La proposta també recull un altre compromís, el de participar, juntament amb el Parlament i la Generalitat, en una assemblea de càrrecs electes a favor dels 'drets polítics i la llibertat'.


Mireia Ingla

Posa el futur del país a mans de la ciutadania ha de ser l'objectiu que ens uneixi a totes les persones demòcrates. Com a primera mesura d'aquesta voluntat de diàleg, exigim l'amnistia i la posada en llibertat immediata dels nostres companys i companyes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.