L'EMD està a punt de formalitzar la compra de l'edifici Vall d'Or, que acollirà nous serveis


  • Comparteix:

L'immoble quadruplicarà la seva capacitat i inclourà una sala polivalent, un bar i una escola de música

L'immoble quadruplicarà la seva capacitat i inclourà una sala polivalent, un bar i una escola de música

L'EMD de Valldoreix formalitzarà el proper dimarts la compra de l'edifici Vall d'Or, que passarà a acollir nous serveis com una sala polivalent, l'escola de música i un punt de lectura, a banda de les instal·lacions de l'administració local. L'EMD espera poder adjudicar les obres d'adequació de l'edifici el proper mes de setembre, i ara està a l'espera de rebre el projecte d'usos que està elaborant la Diputació de Barcelona.

Després que la Comissió d'Urbanisme de Catalunya hagi aprovat definitivament la modificació puntual del Pla General Metropolità en el sector de la finca Vall d'Or, promoguda per l'EMD, el ple municipal d'aquest dilluns haurà d'aprovar la subscripció d'un crèdit amb la Diputació per finançar la compra de l'edifici-seu de l'EMD.

Després de 15 anys de lloguer, aquest serà l'últim tràmit abans de poder signar el contracte de compra-venda de l'immoble, que a partir d'ara passarà a ser propietat de l'EMD. D'aquesta manera, es multiplicarà per quatre la superfície disponible de l'Entitat i s'hi podran ubicar nous serveis per al poble. La presidenta de l'EMD, Montse Turu, s'ha mostrat molt satisfeta per haver arribat al final d'aquest procés.

Montse Turu

Aquest dimarts haurem tancat el procés de compra d'aquest edifici emblemàtic i que donarà serveis pel poble. Tots ho esperàvem des de feia temps.


Dimarts de la setmana vinent, l'EMD i la societat Vall d'Or signaran el contracte de compra-venda de l'immoble, en un acte que tindrà lloc a la Diputació, administració que atorga el crèdit per finançar part de l'adquisició. Aquesta mateixa administració està elaborant a hores d'ara el projecte d'usos que haurà de determinar exactament quins serveis acollirà, en el futur, l'edifici. De moment, la presidenta de l'EMD, Montse Turu, n'ha avançat alguns.

Montse Turu

La sala de plens, que també servirà de sala polivalent per realitzar conferències, exposicions, etc. I l'escola de música de Valldoreix, que es traslladarà a aquestes instal·lacions.


També hi haurà un punt de lectura de la biblioteca i un bar, a banda d'altres serveis que es decidiran en el futur. Des de l'EMD, esperen que la contractació de les obres, que anirà a càrrec de la Diputació, es podrà fer al mes de setembre.

Recordem que l'adquisició de l'edifici de l'EMD es finançarà, en part, amb subvencions. El Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que atorga la Generalitat, aportarà 255.000 euros, i la Diputació de Barcelona destinarà 43.600 euros més per pagar els costos financers d'un crèdit subscrit amb la mateixa administració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.