Valldoreix rebutja 'la criminalització de l'independentisme' i 'la repressió policial'

El context polític i social ha centrat la junta de veïns ordinària del territori d'aquest dimarts, que ha debatut set mocions, una d'urgència


  • Comparteix:

Imatge d'un moment de la sessió / Foto: EMD Valldoreix

Imatge d'un moment de la sessió / Foto: EMD Valldoreix

La junta de veïns de Valldoreix ha defensat aquest dimarts la mobilització 'pacífica i democràtica' del moviment independentista català i la llibertat d'expressió. El debat sobre el context social i polític ha centrat una sessió ordinària que ha tractat les mateixes mocions que es van portar al ple municipal en aquest sentit i que s'ha impregnat d'un caràcter més local fent referència al Guillem, un menor valldoreixenc segons els vocals d'ERC-MES i la CUP-PC Lluc Cahís i Ferran Margineda que la Policia va detenir divendres i a dos membres del Jovent República als quals se'ls va prohibir mostrar una pancarta en contra de l'actuació dels Mossos a la cursa DIR d'aquest diumenge, amb l'aprovació d'una moció d'urgència.

Altres mocions
A banda del debat d'àmbit català, la junta de veïns ha aprovat, a proposta del PSC, tornar a posar en marxa l'aplicació 'Valldoreix a la butxaca' amb una partida pressupostària per al 2020 i afegir-hi geolocalitzador perquè, en paraules de la vocal socialista, Susanna Casta, 'l'administració estigui més a prop de la ciutadania'. Anna Cano, de Cs, s'hi ha abstingut i la resta de vocals hi han votat a favor.

A més, la majoria de la junta també s'ha posat d'acord per aprovar una moció d'ERC-MES per obtenir, través de l'Observatori Sociològic i el Baròmetre Inclusiu, dades econòmiques i socials específiques per a Valldoreix. Segons el vocal republicà Lluc Cahís es busca 'rigor per explicar les desigualtats socials al territori i fer-hi les polítiques adients'. Tots els grups han votat a favor tret de Cs, que hi ha votat en contra.

La proposta de la CUP-PC, d'altra banda, per a no adherir-se a l'acord marc de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) de l'energia i incloure al plec de condicions clàusules ambientals i socials també ha tirat endavant. Tot i això, el vocal cupaire, Ferran Margineda, ha acordat deixar-ho per a la contractació del 2020-2021, fins que acabi la pròrroga del contracte imminent, per treballar legalment aquestes clàusules. Tots els representants hi han votat a favor tret de Cs, que hi ha votat en contra.

L'altra moció de la CUP-PC, en canvi, per a la instal·lació de vàters públics al parc del Casalet i també a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha quedat rebutjada. El govern de Junts per Sant Cugat Valldoreix ha argumentat qüestions de manteniment i neteja per votar-hi en contra, així com la vocal socialista, Susanna Casta. En canvi, ERC-MES i Cs, a més dels proposants, hi han votat a favor.

Modificacions pressupostàries
El govern ha donat compte, a més, del primer esborrany del pressupost de l'any vinent que creixerà un 2,8% respecte al d'aquest any. Tot i això, la vocal responsable d'Economia, Elena Degollada, ha assegurat que aquesta aprovació 'encara no ens compromet a res'. També s'ha aprovat una modificació pressupostària per millorar el manteniment dels carrers, entre d'altres que, segons Degollada, permetrà complir la despesa al pressupost inicial. La junta de veïns, a més, també ha retirat les al·legacions de l'EMD a la modificació del PGM per part de l'Ajuntament de les zones de la Masia Rosàs i les zones verdes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.