Records d'una etapa il·lusionant

L'exalcalde Aymerich i els exregidors Sansa i Àngel han recordat els inicis de l'Ajuntament democràtic fa 40 anys


  • Comparteix:

Josep Maria Àngel, Maria Sansa i Joan Aymerich, al Claustre del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Josep Maria Àngel, Maria Sansa i Joan Aymerich, al Claustre del Monestir de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

El Claustre del Monestir ha reviscut aquest dimarts les vivències de tres figures històriques de l'Ajuntament de Sant Cugat. L'exalcalde Joan Aymerich (CDC) i els exregidors Maria Sansa (Independents, PSC) i Josep Maria Àngel (PSUC, ICV) han rememorat la 'il·lusió' dels treballadors públics durant el retorn de la democràcia fa 40 anys. Ho han fet en una taula rodona organitzada pel Grup d'Estudis Locals (GEL) al Claustre del Monestir, en una trobada que ha comptat amb la presència de personalitats del món social i polític de la ciutat.

'Al principi, l'Ajuntament era una olla de grills!' La socialista Maria Sansa, que durant el primer mandat feia d'assessora del grup d'independents, ha subratllat les dificultats de fer política en aquella època, on els regidors 'no tenien experiència, però sí bona voluntat', en una època on el pressupost lluïa per la seva absència.

Sansa ha recordat amb estima el seu rival polític Pasqual d'Ossó, que ha qualificat de gran amic. En aquest sentit, ha subratllat que al principi dels ajuntaments democràtics els regidors tenien intencions reals d'assolir acords amb qui no pensaven com ells. Un esperit, lamenta la socialista, que troba a faltar avui dia, que imperen 'les baralles'.

Entre els assistents, gent del món polític i associatiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia
Entre els assistents, gent del món polític i associatiu de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia


El reconeixement al rival també l'ha tingut en boca l'exalcalde Aymerich, que ha recordat les batalles polítiques en clau d'Urbanisme amb l'exregidor socialista Joan Gaya, present entre el públic de la taula rodona. L'exalcalde també ha recordat amb estima la primera cartellada electoral, quan els mateixos polítics recorrien els carrers de Sant Cugat per penjar la propaganda. 'El bonic era que quan acabàvem, a les quatre de la matinada, ens trobàvem tots a Quatre Cantons per comentar la jugada', ha relatat. 'Avui les campanyes són màrqueting', ha reflexionat.

La xerrada ha tingut lloc al Claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia
La xerrada ha tingut lloc al Claustre del Monestir / Foto: Cugat Mèdia


Tot plegat records d'una època 'duríssima'. Josep Maria Àngel, llavors militant del PSUC (posteriorment d'ICV) ha explicat que la manca de pressupost i d'un marc legal i jurídic posava les coses ben complicades als municipis. La 'il·lusió' que compartien tots els actors polítics de l'època, però, va contribuir a tirar endavant els projectes que han construït Sant Cugat com és avui dia.


Joan Aymerich

El bonic era que quan acabàvem la cartellada ens trobàvem a quatre cantons per fer la xerrada amigablement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.