Alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Sant Cugat exigeixen més professors

Una trentena d'estudiants ha pintat amb guix el terra de la plaça de la Vila com a protesta


  • Comparteix:

Els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny protesten per la manca de professorat / Foto: Cugat Mèdia

Els alumnes de l'Escola d'Art i Disseny protesten per la manca de professorat / Foto: Cugat Mèdia

Prop de 30 alumnes de l'Escola d'Art i Disseny (EAD) de Sant Cugat s'han manifestat aquest dijous davant les portes de l'ajuntament per protestar per la manca de professorat al centre. A través de dibuixos i consignes fetes amb guix al terra de la plaça de la Vila, els estudiants denuncien que el retard en la contractació de nou professorat està 'afectant' a les assignatures, algunes de les quals encara no han pogut començar, i a la seva educació.

Sandra Hernández, alumna del centre, es queixa que els estudiants no senten que l'EAD sigui una 'prioritat per a l'Ajuntament' i exigeixen que se'ls digui 'alguna cosa més que 'ho sento'', ja que, assegura, això 'no soluciona l'educació' que no estan rebent. Alguns dels docents que treballen a l'EAD eren presents a la protesta i una d'elles, Susana Requena, ha alertat a Cugat Mèdia que el curs ha començat 'sense la plantilla sencera'. Els professors presents també han explicat que, actualment, el centre disposa de 13 professors quan, com a mínim, serien necessaris el doble.

Des de l'Ajuntament s'assegura que el retard es deu als 'processos administratius'. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, de qui depèn la regidora d'Educació i Universitat, ha explicat que el procés de selecció del personal ja està 'resolt' i que en els pròxims dies, un cop enllestit el 'procés de contractació', s'incorporaran a la plantilla de l'escola 15 mestres, la meitat dels quals ho faran la setmana que ve.

Segons els mateixos alumnes, fins que la situació no se solucioni se seguiran manifestant tots els dijous a la mateixa hora davant el consistori.




Sandra Hernández

Sentim que l'Escola d'Art no és cap prioritat per a l'Ajuntament, que ens diguin alguna cosa més que 'ho sento' perquè això no soluciona l'educació que estem perdent.

Esther Madrona

A data d'avui ens trobem en què el procés de selecció d'aquest personal està acabat i resolt. Ara estem abordant el procés de contractació d'aquests prop de 15 mestres que falten per incorporar-se a la plantilla de l'escola. L'objectiu d'haver convocat aquesta borsa de professors és donar un impuls a l'Escola d'Art i Disseny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.