La constitució del nou consell de barri del centre tindrà lloc durant el primer trimestre de 2020

La creació del nou consell vol servir per 'equilibrar' aquests òrgans participatius tant territorialment com poblacional


  • Comparteix:

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

Ja està en marxa la maquinària perquè Sant Cugat disposi d'un nou consell de barri: el del Centre. Amb aquest seran sis els organismes participatius territorials de la ciutat. Amb aquest canvi, que està previst que es materialitzi durant el primer trimestre de 2020, l'equip de govern vol reequilibrar els consells del centre, reconèixer els barris amb identitat pròpia, unificar els barris que estaven fragmentats i definir nous límits territorials.

El nou consell de barri
Els barris de l'Eixample Est i Oest, Centre Est i Centre Oest s'agruparan en el nou consell de barri del Centre, la presidència del qual encara s'ha de definir. A partir d'aquest dimecres comencen a constituir-se els consells de barri actuals, que hauran de donar el vistiplau a la nova distribució. Després d'això, el plenari de gener haurà de donar llum verda a la creació del sisè consell de la ciutat, la constitució del qual està prevista per al març.

Mou el cursor d'esquerra a dreta per veure els canvis

Quan es materialitzi el canvi, els barris de Can Barata i Volpelleres participaran en el consell de barri de Centre Oest. Així, el de Centre Est alleugerirà la seva càrrega territorial.

Els consells de barri de la Floresta, les Planes i Mira-sol mantindran, en general, el seu abast. Tot i això, els barris de l'Arxiu i Can Gatxet passaran del consell de Mira-sol al de Centre Oest. La Floresta incorporarà Sol i Aire i Sant Medir, que fins ara, almenys sobre el paper, pertanyien a l'àmbit de Centre Est.

Població
Més enllà de les afectacions territorials, la proposta de l'executiu també busca equilibrar poblacionalment els consells del centre. Així, el consell de Centre Est representar 22.695 habitants, el de Centre Oest, 22.777, i el nou consell del Centre, 18.245 persones.

Millora en la participació
El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha detallat aquest dilluns en roda de premsa els canvis del consell de barri. El cupaire ha explicat que quan la redistribució estigui materialitzada es farà un procés participatiu dins d'aquests òrgans territorials per definir els seus mètodes d'actuació. També ha detallat que el consistori posarà en marxa una 'campanya de gran abast' per fomentar la participació ciutadana a les sessions dels consells.

Sobre la dotació econòmica de lliure disposició, Simarro ha assegurat que la fragmentació dels consells del centre no suposarà una disminució pressupostària per als organismes.


Marco Simarro

Creiem que era molt important que les dinàmiques més actives dels barris estiguessin representades als consells. Volem millorar la participació i fomentar-la.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.