Les seccions de La Unió tornaran a casa a l'abril de 2020

Malgrat que encara queda més d'un any i mig perquè el teatre estigui enllestit, les entitats de La Unió ja podran utilitzar les noves instal·lacions


  • Comparteix:

La Unió ja veu la llum al fínal del túnel / Foto: Cugat Mèdia

La Unió ja veu la llum al fínal del túnel / Foto: Cugat Mèdia

La Unió ja veu la llum al final del túnel. Si tot avança sense imprevistos, està previst que el 20 de desembre es faci la recepció d'obres i que a finals de febrer de 2020 les seccions puguin traslladar el material al nou edifici. Així, després de Setmana Santa, a l'abril, les entitats de La Unió podran ser de nou a casa per engegar les activitats.

Tot plegat s'ha donat a conèixer aquest dimarts en una trobada informativa amb una seixantena de socis a la Casa de Cultura. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha explicat que el projecte arquitectònic ja està finalitzat i que, per tant, les obres estan pràcticament enllestides. Ara falta que l'Ajuntament faci un pagament de 800.000 euros per les modificacions que s'han fet durant els treballs.

Una cursa d'obstacles
Encara queda pendent la signatura del contracte de llum amb Endesa. Malgrat el nou calendari, des del consistori s'avisa que si es produeixen imprevistos, el calendari es podria veure afectat amb endarreriments. De moment, des que el projecte va començar a caminar, ja es compten 14 mesos de demora.

La trobada amb els socis aquest dimarts també ha servit per resoldre dubtes com, per exemple, el futur del bar. Quan es va enderrocar l'anterior edifici, es va signar un acord amb els adjudicataris de la gestió del local perquè quan s'acabés la construcció del nou edifici es comprometessin a tornar. En tot cas, aquest és un escenari que encara està obert.

Encara cal que La Unió i l'Ajuntament acabin de perfilar alguns detalls, com la cessió d'usos del teatre. Tot i això, des del consistori s'assegura que l'entitat disposarà de prioritat per poder utilitzar el nou escenari.




Esther Madrona

Estem contents d'haver pogut endreçat les coses i sobretot d'haver fet un treball conjunt amb l'entitat.

David Pujol

Tenim energies renovades. Tornem a tenir terminis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.