L'ANC engega una recollida de signatures pel trencament del tripartit a Sant Cugat

L'entitat demana el trencament dels pactes amb 'el partit del 155', en referència al PSC, tant a Sant Cugat com a la Diputació


  • Comparteix:

L'ANC de Sant Cugat vol recollir un miler de signatures / Foto: ANC

L'ANC de Sant Cugat vol recollir un miler de signatures / Foto: ANC

La delegació local de l'ANC fa un pas endavant en la reclamació que es trenqui el pacte de govern entre ERC-MES, PSC i CUP-PC. L'entitat sobiranista ha engegat una campanya de recollida de signatures pel 'trencament dels pactes amb el partit del 155', en referència als socialistes. L'abast de l'acció va més enllà de Sant Cugat, ja que també demana la dissolució de l'acord entre el PSC i Junts per Catalunya a la Diputació de Barcelona, que des de l'entitat equiparen.

El coordinador de la delegació local de l'ANC, Xavier Palet, ha explicat que l'objectiu és fer més 'pressió' per trencar un pacte 'vergonyós i vergonyant'. 'Una acció més' per posicionar-se en contra, en concret a Sant Cugat, d'un acord que fa que 'en una ciutat clarament independentista hi hagi al govern un dels partits del 155'.

Per presentar la petició al consistori, l'ANC es planteja aconseguir un miler de signatures, tot emmirallant-se en la recollida de suports que es va fer per demanar que la plaça del Rei passés a anomenar-se de l'U d'Octubre. De fet, Palet assegura que no es posen una data límit per tancar la campanya i que si arribessin a les 3.500 podrien obligar al ple municipal a debatre sobre aquesta qüestió.

Els interessats a sumar-se a la iniciativa poden fer-ho passant pel local de l'ANC (al número 24 del carrer de Cristòfol Colom) de dilluns a dijous a sis de la tarda a vuit del vespre.

Rebuig al pacte des del primer dia
L'ANC és, des del dia en què es va fer efectiva la signatura del pacte de govern entre ERC-MES, PSC i la CUP, un dels col·lectius més combatius contra aquesta entesa. L'entitat és crítica amb ERC i Junts per haver pactat amb un partit polític 'carceller i repressor' per 'conservar la cadira'. Des que els acords s'han fet efectius, l'ANC ha assistit a tots els plens municipals, al torn de l'audiència pública, per demanar la dissolució del tripartit.


Xavier Palet

El nostre objectiu és seguir pressionant al consistori perquè trenqui amb aquest pacte que ens sembla vergonyós i vergonyant. A Sant Cugat, amb una majoria aclaparadora independentista, tenim al govern un dels partits del 155.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.