ERC es reafirma amb un govern 'de canvi' a Sant Cugat 'que no es basi només en l'eix independentista'

Els republicans asseguren que continuaran treballant per la independència de Catalunya però defensen el pacte local 'd'esquerres'


  • Comparteix:

Mireia Ingla (ERC-MES), al centre, acompanyada del socialista Pere Soler i de la cupaire Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

Mireia Ingla (ERC-MES), al centre, acompanyada del socialista Pere Soler i de la cupaire Núria Gibert / Foto: Cugat Mèdia

La secció local d'ERC referma el seu compromís amb el pacte de govern a l'Ajuntament amb el PSC i la CUP i assegura que un executiu municipal 'no es pot basar només en l'eix independentista'. La resposta dels republicans arriba després que, un cop s'ha fet pública la sentència del judici del procés, la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, hagi demanat consensuar un govern independentista a la ciutat i que l'ANC hagi començat una recollida de signatures pel trencament de l'acord amb els socialistes.

Esquerra recorda que l'alcaldessa, Mireia Ingla, és independentista, que la pancarta que demana la llibertat per als 'presos polítics' continua penjada a la façana de l'Ajuntament i que Sant Cugat continua adscrit a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). També que la ciutat continua sent 'la capital de l'independentisme a l'àrea metropolitana', ja que compta amb més del 50% dels vots en les darreres eleccions espanyoles, i que 18 dels 25 regidors del ple municipal són independentistes. De fet, en aquest sentit esperen 'comptar amb Junts per Sant Cugat' per tots els temes independentistes 'tal com ERC va fer amb el govern anterior'.

Això sí, expliquen també que en els primers cinc mesos de govern, 's'han constatat grans mancances d'organització a l'Ajuntament que es tradueixen en greus problemes de contractació d'obres i serveis, de contractació de personal i d'assessorament jurídic'. Una situació que investiga la fiscalia. Està previst que el nou executiu liderat per Ingla presenti en els propers dies el Pla de Govern basat en la lluita contra l'emergència climàtica i l'habitacional, així com en 'la resolució dels problemes de gestió esmentats', i el manteniment de carrers i equipaments.

A més, critiquen que Junts hagi presentat públicament l'oferta per trencar el pacte durant un ple municipal 'sense consensuar-la prèviament amb les parts implicades' i la defineixen com 'una acció propagandística'. Finalment, els republicans expliquen que no entraran més 'en un joc de rèpliques i contrarèpliques' respecte a aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.