Les obres a l'Hipòdrom, paralitzades per la fallida del contractista

L'aturada arriba després que l'Ajuntament enviés un requeriment a l'empresa adjudicatària perquè finalitzés els treballs


  • Comparteix:

El carril bici de l'Hipòdrom haurà d'esperar / Foto: Cugat Mèdia

El carril bici de l'Hipòdrom haurà d'esperar / Foto: Cugat Mèdia

L'empresa encarregada de les obres de la rotonda de l'Hipòdrom ha fet fallida i els treballs estan aturats. Ho ha fet públic aquest dijous la presidenta del consell de barri de Mira-sol, Pilar Gorina, que ha assegurat que ara l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament està treballant per desencallar la situació.

La paralització dels treballs arriba després l'Ajuntament avisés fa un mes a la companyia, Técnicas para la Mejora de la Movilidad, que si no finalitzava els treballs en 15 dies la sancionaria. El consistori va fer arribar un requeriment al contractista perquè completés l'execució dels treballs per implantar un carril per a bicis i vianants a la rotonda en un termini de dues setmanes o iniciaria un expedient dirigit a imposar les penalitats previstes en el contracte. En aquest sentit, l'empresa ha disposat d'un període de 10 dies des de la recepció del requeriment per presentar al·legacions.

Segons l'informe tècnic sobre l'estat de les obres, que haurien d'haver finalitzat el 31 de juliol, encara queden pendents els treballs de formigonatge dels carrils centrals de l'hipòdrom i la illeta central del costat de Rubí, l'asfaltat, els pous de drenatge, els moviments de terres de les cunetes, la jardineria, la xarxa de reg i diferents repassos per adequar la zona després de les obres.

Després de signar el contracte el 13 de novembre de 2018 i fixar la finalització de les obres l'11 de març de 2019, Técnicas para la Mejora de la Movilidad va demanar una ampliació del termini, ja que s'havia produït un retard en les obres a causa de diversos imprevistos aliens a l'empresa. Un informe del Servei de Mobilitat va avalar l'ajornament i es va posposar la fi del termini el 31 de juliol. Finalment, el mateix servei va informar el 7 d'octubre que les obres no estaven acabades i estaven provocant greus perjudicis a la ciutadania.


Pilar Gorina

És així, l'empresa de la rotonda ha fet fallida. Des de Mobilitat estan al darrere del tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.