El cost de l'equip de govern creix un 28,52% respecte a l'anterior mandat

Les retribucions dels càrrec electes de l'equip de govern costen 670.500 euros bruts anuals


  • Comparteix:

Imatge de l'equip de govern al ple / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de l'equip de govern al ple / Foto: Cugat Mèdia

Les retribucions dels càrrecs electes del nou equip de govern suposen un cost de 670.549,21 euros bruts anuals. Això implica un increment del 28,52% respecte a l'anterior mandat (521.725,26 euros), ja que el govern municipal ha passat de 10 a 13 regidors, 10 dels quals tenen dedicació exclusiva. Per compensar aquest augment, el govern format per ERC-MES, el PSC i la CUP-PC va rebaixar en un 15% el sou de l'alcaldessa, en un 10% els dels tinents d'alcaldia i un 5% els dels regidors. Tot plegat genera un estalvi d'uns 148.823,95 euros anuals.

ESCOLTA-HO

Finalment, l'equip de govern té 10 dedicacions exclusives i tres dedicacions parcials, després que el ple hagi aprovat aquest dilluns el canvi per a la tinenta d'alcaldia Esther Madrona, que passa a tenir dedicació exclusiva.

Aquest nou canvi ha tornat a provocar les queixes de Cs, que ha votat en contra. El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, ha criticat el nou increment i l''estructura descomunal' del govern. Unes crítiques que l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha titllat de demagògia, ja que el nou govern municipal s'ha reduït els sous. Junts s'ha abstingut.

Retribucions econòmiques
El sou de l'alcaldessa s'ha reduït un 15% (passant de 79.598,27 a 67.658,53 €/anuals bruts); els sous dels tinents d'alcaldia un 10% (passant de 64.418,17 a 57.976,36 €/anuals bruts en dedicació exclusiva); i els sous dels regidors un 5% (passant de 50.442,98 a 47.920,83 €/anuals bruts en dedicació exclusiva). La retribució dels regidors de l'oposició s'ha mantingut igual.




Aldo Ciprian

Tornem a trobar-nos aquí per un nou augment de salari. Quan no és una pujada salarial de l'equip de govern, és per un càrrec eventual o de confiança de la descomunal estructura d'aquest govern que amenaça per incrementar no menys d'un 30% del cost fix respecte l'anterior equip de govern, que no treballaven precisament per amor a l'art ni es caracteritzaven per l'excel·lent gestió dels recursos de la ciutat.

Mireia Ingla

Cada dia se supera a vostè mateix amb les dosis de demagògia que fa servir, el felicito. En tot cas, no hi hagut cap augment dels sous, de fet aquest govern s'ha rebaixat els sous i ho hem explicat per activa i per passiva. L'alcaldessa s'ha rebaixat un 15%, els tinents d'alcaldia un 10% i els regidors un 5%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.