L'equip de govern redueix algunes inversions per afrontar el pagament d'expropiacions de zones verdes

El govern ha de presentar el seu pla d'inversions


  • Comparteix:

Una de les zones verdes incloses al PGM / Foto: Google Maps

Una de les zones verdes incloses al PGM / Foto: Google Maps

L'equip de govern ha fet minvar algunes inversions incloses en el pressupost d'aquest any en previsió al pagament per expropiacions de zones verdes en compliment de sentències judicials. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns aquesta modificació pressupostària, tot i l'abstenció de Junts per Sant Cugat i el vot en contra de Cs. El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha asseguretat que no es tracta d'eliminar aquestes partides, sinó de reduir-les amb la intenció de tornar-les a dotar en funció de les prioritats del nou equip de govern.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'inversions, ha explicat Soler, que amb el tancament del pressupost a tocar, difícilment es podran executar. Es per això, diu el tinent d'alcaldia, que es fa un traspàs de bona part de la dotació cap a la reserva per poder pagar les expropiacions, que s'amplia uns 618.000 euros fins a més de 768.000 euros.

Entre les partides reduïdes es troba la gespa artificial de la zona esportiva Sant Francesc, la de Mira-sol i el complex d'aquest mateix barri. També la construcció del centre d'acolliment d'animals abandonats i el Bosc de Volpelleres. La continuïtat i redefinició d'aquests projectes, ha explicat Soler, es donaran a conèixer amb el pla de mandat del nou equip de govern i el pla d'inversions, que tenen previst presentar properament.

L'operació ha provocat l'abstènció de Junts per Sant Cugat, que ha recordat que són partides importants que s'estan desdotant i que s'hauran d'incorporar a les inversions dels propers anys. De la seva banda, Cs hi ha votat en contra. El grup municipal taronja, en veu del regidor Sergio Blázquez, ha lamentat que es deixin sense concretar projectes com el complex esportiu de Mira-sol, ara afectat per la conversió de l'escola Catalunya en institut-escola.




Pere Soler

No desapareix cap partida, només minven per mantenir que després les puguem tornar a dotar. Estem a final d'any i hem de disposar d'aquests diners per altres despeses que ens urgeixen, això ho fan tots els governs.

Sergio Blázquez

Ens sembla absolutament vergonyós, i això no vol dir que la culpa la tingui l'actual equip de govern que es tornin a treure diners del projecte de la zona esportiva de Mira-sol, que porta sense construir-se dècades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.