El Consell d'Infants es compromet per fer front a l'emergència climàtica

L'òrgan participatiu s'ha constituït aquest dimecres, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància


  • Comparteix:

Foto de família dels consellers de l'òrgan participatiu / Foto: Cugat Mèdia

Foto de família dels consellers de l'òrgan participatiu / Foto: Cugat Mèdia

El Consell d'Infants 2019-2020 ja està constituït i té l'encàrrec de presentar propostes i idees per fer front a l'emergència climàtica. 40 alumnes de 20 escoles de Sant Cugat configuren aquest òrgan participatiu per treballar, en col·laboració amb les famílies i els centres educatius, actuacions en clau local per combatre la crisi mediambiental. Es tracta d'una missió que també assumeix el Consell de Joves 13/16, que es va constituir a principis de mes.

L'organisme està presidit que l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha subratllat la importància de les petites accions per influir a nivell local. 'L'Ajuntament també pot posar el seu granet de sorra i us demanem que hi participeu', ha dit als infants. 'No sou responsables del món que se us deixarà, però sí que ho sereu de gestionar-ho', ha reflexionat.

El consell té a càrrec de la vicepresidència l'Andrea Checa, del Pureza de María, i Biel Ruiz, del Pins del Vallès. Ambdós han assenyalat l'oportunitat que se'ls presenta per dir la seva i ser escoltats.

Precisament, els adults i les institucions estan obligats a tenir en compte les opinions de la canalla. Ho ha dit el vicepresident d'Unicef, el santcugatenc Ignasi Casanova, que vol que els infants siguin partícips de la configuració del seu propi futur.
La sessió ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia
La sessió ha tingut lloc a la sala de plens de l'ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Participen del consell de barri aquestes escoles de la ciutat: L'Olivera, Gerbert d’Orlhac, la Floresta, Joan Maragall, Thau, Àgora, Avenç, Collserola, Pins del Vallès, Catalunya, la Farga, Viaró, Hatikva, Ciutat d'Alba, Pureza de María, Creanova, Ferran i Clua, Pi d’en Xandri, Santa Isabel i Turó de Can Mates.

Dia Internacional de la Infància
La constitució del consell ha coincidit amb la commemoració aquest dimecres del Dia Internacional de la Infància i del 30è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, aprovada per Unicef. Per aquest motiu, representants del Consell de Joves i del d'Infants han llegit un manifest on reivindiquen la garantia dels menors d'edat.

De fet, el text ja va rebre la llum verda del ple municipal aquest dilluns, amb el suport de tots els grups polític. Amb motiu d'aquest compromís, a més, la façana de la casa consistorial s'ha il·luminat de color blau.
La façana de l'ajuntament de Sant Cugat, il·luminada pel Dia Internacional de la Infància / Foto: Cugat Mèdia
La façana de l'ajuntament de Sant Cugat, il·luminada pel Dia Internacional de la Infància / Foto: Cugat Mèdia





A. Checa i B. Ruiz

És una oportunitat única d'aprendre i per donar l'opinió, perquè els infants s'expressin. / És una bona idea perquè enriqueix molt.

Mireia Ingla

L'emergència climàtica és un tema fonamental perquè implica tota la ciutadania. Els infants teniu tot el dret del món a tenir un planeta on viure amb totes les condicions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.