Cs aposta per reduir l'IBI i l'ICIO i augmentar el poder adquisitiu dels santcugatencs

Els taronges focalitzen les al·legacions a les ordenances fiscals en ajudar, sobretot, els comerciants


  • Comparteix:

Els regidors de Cs durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Cs durant la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs demanarà rebaixes i bonificacions a l'IBI i a l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) a les al·legacions a les ordenances fiscals de l'equip de govern. En concret, els taronges aposten per una reducció d'un 5% de l'IBI -en contra de l'augment del 2,9% que proposa el govern-, crear una 'bateria d'ajudes al comerç local' i 'no augmentar càrregues fiscals que repercuteixin en el preu de l'habitatge'.

L'objectiu de tot plegat és 'alliberar els diners i no rebregar més als ciutadans', com ha explicat el regidor de Cs Sergio Blázquez, que les ha resumit en 'ajudar els més desafavorits, que els veïns tinguin major poder adquisitiu i dinamitzar els comerços'.

El portaveu del grup municipal, Aldo Ciprian, ha dit que estan molt preocupats per com els nous impostos -en referència al nou tribut metropolità- afectarà els comerciants locals i a les empreses. Segons Ciprian aquestes noves contribucions afavoriran a l''expulsió de la gent de la ciutat' i alerta que 'tots els lloguers es veuran repercutits per aquests nous gravàmens'.

Les principals propostes
- Aplicar una bonificació d'un 90% en l'IBI a les famílies nombroses amb uns ingressos fins als 18.000 euros anuals
- Reducció d'un 50% de l'IBI en els primers 4 mesos de l'any als comerços que estiguin ubicats en una zona on hi ha hagut alguna obra civil en l'any anterior
- Deixar l'ICIO en un 3,60%, en comptes del 4% actual
- Aplicar una bonificació d'un 30% en l'Impost d'Activitats Econòmiques als establiments que mantinguin el nombre de treballadors tot i tenir pèrdues




Sergio Blázquez

Les nostres propostes es resumeixen en ajudar els més desafavorits en alguns temes, que els ciutadans tinguin major poder adquisitiu, dinamizar i ajudar molt els comerços. En alguns impostos com l'IBI i l'ICIO que repercuteixen directament en el preu de l'habitatge, doncs intentar que en la mesura del possible que això no sigui així.

Aldo Ciprian

Ens preocupa moltíssim tot el tema del comerç i de les empreses de la ciutat. És a dir, si nosaltres estem carregant d'impostos el ciutadà, com el nou impost metropolità, i incrementem l'IBI o incrementem tot els impostos que arriben de l'AMB, el que estem fent és expulsar la nostra gent de la ciutat, i la gent més humil no tindrà capacitat, perquè tots els lloguers es veuran repercutits per tots aquests augments d'impostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.