Més de 30 milions d'euros a l'Ajuntament esperant destinació en inversions

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, atribueix l'aturada en execucions a les mancances en recursos humans


  • Comparteix:

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, creu que durant el darrer mandat, la capacitat d''execució de l'Ajuntament ha estat 'minsa'. Assegura que només s'ha executat un 15% del que estava previst i que actualment el consistori disposa de més de 30 milions d'euros esperant destinació per a inversions. En una entrevista a Cugat Mèdia, el primer tinent d'alcaldia atribueix aquesta situació a la 'tensió' existent en matèria de recursos humans, que paralitza tots els processos de licitació i d'execució.

Les àrees on més es fa notar aquesta manca de personal, segons Soler, són Contractació, Recursos Humans i Llicència i Drets Socials. 'Estem avaluant com regenerar aquesta estructura per endreçar la casa per dotar-la dels recursos necessaris', ha explicat el socialista.

El responsable de l'àrea d'Hisenda ha assenyalat que hi ha vacants d'empleats que s'han jubilat, però que no s'ha cobert la baixa. Com a exemple d'aquest tipus de situació, el tinent d'alcaldia explica que s'ha produït a departaments com la brigada municipal i també a la Policia Local.

Malgrat tot, Soler creu que la ciutadania 'no ha de patir', perquè la gestió dels recursos municipals 'està en bones mans'. Malgrat criticar la tasca en execucions de l'executiu anterior, el primer tinent d'alcaldia ha reconegut que la situació econòmica de l'Ajuntament que s'ha trobat el tripartit d'esquerres 'està bé, és raonable'.

Soler ha mostrat la predisposició de l'executiu actual de fer les coses 'bé': 'No volem que d'aquí a tres anys ens trobem nyaps'. Tot i això, ha demanat 'paciència' perquè el govern pugui posar fil a l'agulla en aquestes qüestions.

Investigació de la fiscalia
'Estem al·lucinats que no s'hi posés remei'. Així valora Pere Soler que actualment hi hagi serveis municipals que estiguin adjudicats sense contracte. El tinent d'alcaldia considera que darrere d'aquesta situació (que investiga la fiscalia arran d'una denúncia de Cs) hi ha una responsabilitat política. 'Si hi ha algun tècnic que no funciona, els polítics tenim la responsabilitat de detectar-ho', ha explicat el socialista.

Aquest estiu, l'alcaldessa, Mireia Ingla, xifrava en 1,4 milions d'euros els pagaments de factures sense contracte que l'Ajuntament va fer durant 2018.


Pere Soler

La capacitat d'execució dels plans d'inversió dels anys que ens han precedit ha estat només d'un 15%. Tenim més de 30 milions esperant inversions. Tots els processos executius estan aturats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.