Junts per Sant Cugat reclama deixar l'IBI com està

El grup municipal presentarà al·legacions a la proposta d'ordenances fiscals


  • Comparteix:

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Roda de premsa de Junts per Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat rebutja l'augment en l'IBI proposat per l'equip de govern. Per això, el grup municipal presentarà al·legacions a les ordenances fiscals amb l'objectiu de congelar l'impost de cara a l'any vinent. La formació considera que l'increment previst pel govern municipal trenca amb la progressivitat de l'impost, ja que es planteja un creixement lineal.

Així ho ha defensat el regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas, qui ha recordat que aquest augment del 2,9% s'aplicarà tant en els tipus generals com en els diferenciats. Per Brugarolas, aquesta mesura del nou equip de govern trenca amb la línia dels dos mandats anteriors de 'contenció i baixada lleu' de la càrrega fiscal en el municipi.

A més, consideren inoportuna la mesura del nou equip de govern. D'una banda perquè coincideix amb el nou tribut metropolità i amb una previsió de retallades en despesa pública de l'Estat espanyol. De l'altra, perquè l'augment proporcionarà un increment de la recaptació d'1,3 milions d'euros, xifra, diuen, que queda 'lluny' de les previsions de despesa i d'inversió del nou consistori per al proper any.

És per això que Junts vols deixar l'IBI com està i presentarà al·legacions en aquest sentit. També proposa via al·legacions a les ordenances fiscals homogeneïtzar els criteris descriptius de la situació econòmica per regular els beneficis fiscals amb la intenció de dotar de criteris més objectius i homogenis l'aplicació de la tarifació social.

Des de Junts per Sant Cugat, també lamenten la manca de diàleg amb els grups de l'oposició per millorar les ordenances fiscals i d'un pla de mandat per poder alinear-ne les eines econòmiques necessàries.

Mocions al ple municipal
Junts per Sant Cugat presentarà al proper ple municipal tres mocions. La primera d'elles busca crear mecanismes interns de l'Ajuntament per garantir 'l'obligació dels electes d'informar la ciutadania dient la veritat i d'utilitzar la mínima correcció institucional' en la relació amb la resta de regidors. En aquest sentit, insta la tinència d'alcaldia de Bon Govern, Transparència i Participació a crear un òrgan de fiscalització que pugui emetre un dictamen de veracitat sobre la informació emesa.

També proposa millorar la redacció dels reglaments orgànics i codis ètics, així com establir un règim sancionador per als electes que hagin emès informacions falses i un procediment de correcció de la informació.

Les propostes del grup municipal es complementen amb un text de defensa de la llengua catalana i una altra moció de suport a la internacionalització per als agents econòmics, acadèmics, culturals i esportius de Sant Cugat. Així, aquesta darrera proposta planteja la creació d'una oficina de polítiques europees i relacions internacionals, d'una xarxa d'ambaixadors i d'un segell de denominació d'origen i de projecció, entre d'altres mesures per fomentar la marca Sant Cugat i la internacionalització dels seus agents.


Albert Salarich

Que es generi un mecanisme vinculat al codi ètic de la casa que pugui arbitrar davant les situacions d'incertesa per a la ciutadania.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.