Aprovat l'augment d'un 2'9% en l'IBI del 2020

L'oposició retreu que són unes ordenances 'poc progressistes' i que no semblen de partits 'd'esquerres'


  • Comparteix:

Les ordenances han tirat endavant tot i els vots en contra de l'oposició / Foto: Cugat Mèdia

Les ordenances han tirat endavant tot i els vots en contra de l'oposició / Foto: Cugat Mèdia

L'impost sobre béns immobles (IBI) augmentarà un 2'9% l'any vinent. Així ho ha aprovat aquest dilluns el ple municipal amb els vots de l'equip de govern, que ha defensat aquest increment dins unes ordenances fiscals que per contra mantenen congelats els preus públics, les taxes, l'impost de plusvàlues, els ajuts i les bonificacions. L'oposició, que havia presentat al·legacions, ha votat en contra d'una modificació que consideren 'poc progressista' i poc coherent per a 'partits d'esquerres'.

ESCOLTA-HO

Tot i els retrets de l'oposició, el tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, insisteix que es tracta d'un augment necessari per mantenir l'equilibri financer de l'Ajuntament i garantir la prestació dels serveis públics municipals. En concret, el tipus impositiu passa del 0'513% al 0'528%, fet que implicarà un increment mitjà del 2'9% en el rebut i una recaptació derivada d'1'2 milions d'euros més.

Les explicacions de Soler, però, no han estat suficients per a l'oposició. Des de Junts per Sant Cugat han lamentat que la pujada en l'IBI sigui lineal per a tots els tipus, una decisió que per al regidor Carles Brugarolas no s'escau per a 'uns partits que es diuen progressistes'. Brugarolas ha criticat la 'inoportunitat' d'aquest augment, que coincideix amb el nou tribut metropolità, un context d'incertesa econòmica i la previsió de retallades per part de l'Estat espanyol. 'La situació no és la idònia per a més pressió fiscal', ha dit el regidor.

Una visió compartida pel regidor de Cs Sergio Blázquez, que ha dit que les ordenances del nou equip de govern 'deixen bastant que desitjar'. Blázquez ha carregat contra el que considera un 'augment indiscriminat' per part de partits 'd'esquerres'.

Els dos grups municipals havien presentat al·legacions a les ordenances fiscals amb les quals demanaven, entre altres coses, la congelació o rebaixa de l'IBI. En total, l'equip de govern ha rebut 16 al·legacions a les ordenances fiscals i han quedat totes desestimades per diferents motius, principalment tècnics. Així ho ha defensat Soler, qui ha demanat confiança a la ciutadania de cara a les següents ordenances fiscals.






Pere Soler

Té una proposta d'augment del 2'9% per mantenir l'equilibri financer de l'Ajuntament i millorar la prestació de serveis, especialment per a les persones i famílies que ho estan passant malament.

Carles Brugarolas

El tipus impositiu puja el mateix en el general com en els diferenciats. Això és sorprenent per a partits que s'autoanomenen progressistes.

Sergio Blázquez

Al nostre criteri deixen bastant que desitjar. Suposa un augment indiscriminat. Els ciutadans veuran com el seu poder adquisitiu queda reduït de manera considerable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.