El ple rebutja la proposta de suport a la internacionalització de Junts per 'falta de concreció'

El text pretenia crear l'oficina de polítiques europees i relacions institucionals de Sant Cugat


  • Comparteix:

La intenció de Junts era implementar mesures per fomentar la marca Sant Cugat a l'exterior / Foto: Localpres

La intenció de Junts era implementar mesures per fomentar la marca Sant Cugat a l'exterior / Foto: Localpres

L'equip de govern ha rebutjat les mesures proposades per Junts per Sant Cugat de suport a la internacionalització per als agents econòmics, acadèmics, culturals i esportius de la ciutat. La moció plantejava la creació d'una oficina de polítiques europees i relacions internacionals, d'una xarxa d'ambaixadors i d'un segell de denominació d'origen i de projecció, entre d'altres mesures per fomentar la marca Sant Cugat i la internacionalització dels seus agents. Tant l'executiu com Cs, que s'ha abstingut, han criticat la 'falta de concreció' de la proposta.

ESCOLTA-HO

La intenció, segons el regidor de Junts Albert Salarich, era 'anar més enllà' en el suport a la internacionalització ja que, ha assegurat, fomentar la ciutat a l'exterior repercuteix positivament en tota la ciutadania. L'equip de govern, en paraules del tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha assegurat que està treballant en un 'nou model estratègic' per, de manera transversal, promocionar Sant Cugat. Soler ha criticat el text que 'podria ser millor' i ha qualificat d''aparador' les propostes de Junts.

De la seva banda, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha definit la moció com un 'totum revolutum' amb massa propostes poc concretes que 'en dificultarien' la seva execució.

Mocions retirades
Junts per Sant Cugat, a més, ha retirat les altres dues mocions que havia presentat a la sessió plenària. Pel que fa a la primera, en defensa de la llengua catalana i de la immersió lingüística, la portaveu del grup, Carmela Fortuny, ha celebrat que el PSC hagi 'posat seny' al Congrés d'aquest cap de setmana, però que 'cal seguir alerta'. La decisió l'ha criticada l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui ha demanat que en properes situacions similars s'avisi abans de la retirada, ja que, per aquest motiu, la resta de grups no hi han pogut intervenir.

Els postconvergents també han retirat finalment una moció en què instaven a 'protegir la veritat i la correcció institucional en les comunicacions públiques'. L'equip de govern havia presentat unes esmenes que el regidor de Junts, Carles Brugarolas, ha definit com 'un insult', ja que modificaven tots els acords originals. Tot i això, ha agraït la 'predisposició' de la tinenta d'alcaldia de Transparència, Lourdes Llorente, per arribar a un acord en la millora de l'aspecte comunicatiu.






Albert Salarich

Volem parlar d'anar més enllà, que la internacionalització flueixi. Sant Cugat compta amb un fort teixit empresarial, associatiu, cultural i esportiu amb iniciatives internacionals que aporten benefici a la ciutat.

Pere Soler

Crec que a partir de l'experiència que han tingut amb 32 anys de govern, podrien haver fet una proposta millor. Volem tenir una mirada àmplia de projecció de futur, no només amb un aparador que ens pot aportar nom però que quan rasquem no hi trobem res darrere.

Sergio Blázquez

Això no és una moció, és un 'totum revolutum'. Massa coses i molt diverses, amb una falta de concreció amb els acords perquè siguin plenament efectius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.