Els espais festius de Sant Cugat seran més inclusius

S'estudiarà la plena inclusió per a persones amb trastorns mentals i diversitat funcional


  • Comparteix:

L'objectiu és facilitar la participació de persones amb trastorns mentals en actes multitudinaris / Foto: Cugat Mèdia

L'objectiu és facilitar la participació de persones amb trastorns mentals en actes multitudinaris / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal s'ha compromès aquest dilluns a estudiar 'la inclusió plena' de les persones amb trastorns mentals, discapacitats i diversitats funcionals als espais festius de la ciutat, especialment als més multitudinaris. Unanimitat de tots els regidors a favor d'una proposta original de Cs, que ha comptat amb esmenes de la resta de grups que, segons el partit taronja, 'han millorat' el text.

ESCOLTA-HO

La moció preveu que es faciliti a les persones amb algun trastorn com el de l'Espectre Autista (TEA) o l'Asperger, així com a les que tinguin mobilitat reduïda, un espai reservat en concerts o actes massificats organitzats per l'Ajuntament. També se'ls haurà de garantir el dret d'accés i d'informació prèvia a aquest tipus d'esdeveniments.

A més, les persones que pateixen un trastorn d'aquest tipus podran adquirir un identificador que els permeti evitar les cues i els temps d'espera. Totes aquestes mesures es treballaran conjuntament amb entitats i col·lectius implicats amb aquests trastorns, a més de publicitades pels mitjans municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.