L'institut-escola Catalunya, l'escola La Mirada i el Tribut Metropolità prenen protagonisme a l'audiència pública

Els veïns traslladen les seves inquietuds al torn de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

L'audiència pública ha omplert la sala de plens / Foto: Cugat Mèdia

L'audiència pública ha omplert la sala de plens / Foto: Cugat Mèdia

El projecte de l'institut-escola de l'escola Catalunya, el futur edifici de l'escola La Mirada i el cobrament del Tribut Metropolità han aixecat polseguera aquest dilluns al ple municipal. Ha estat al torn de l'audiència pública, on el veïnat pot adreçar-se als grups municipals i al govern per expressar les seves inquietuds.

ESCOLTA-HO

Crítiques a l'institut-escola
Pares i mares de l'escola Catalunya han expressat (1'39'') el seu desacord amb el projecte del futur institut-escola. Lamenten que la direcció ha tirat endavant la iniciativa 'sense tenir en compte la seva opinió' i que s'ha plantejat un model 'imposat'. Els preocupa que hagi canviat així l'adscripció dels alumnes de primàries que havien de moure's a un institut diferent per cursar la secundària. Amb l'institut-escola canvia l'adscripció i els alumnes es mantindrien al Catalunya.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha defensat (7'00'') el projecte i ha explicat que les inscripcions i les adscripcions són assumptes que s'abordaran amb el departament d'Educació de la Generalitat. Ha demanat paciència a les famílies.

Emergència climàtica
Els joves de Fridays For Future de Sant Cugat han celebrat (16'00'') que la ciutat s'hagi declarat en emergència climàtica. Ara bé, lamenten que aquesta mesura 'arriba tard'. En un comunicat, han avançat que el col·lectiu seguirà pressionant els polítics, als quals insten a dur a terme 'un pla d'acció concret'. La comissionada per l'Emergència Climàtica, la regidora Alba Gordó, s'ha compromès (22'40'') a què el Pla d'Acció Municipal inclogui aquesta qüestió.

El futur de La Mirada
Pau Solans, de l'AFA de l'escola La Mirada, lamenta (24'00'') els terminis amb què l'Ajuntament dona resposta a les inquietuds de les famílies del centre i critica que a l'última reunió l'administració no va assumir compromisos. Ha insistit en la precarietat amb què es fa vida a l'escola i ha posat com a exemple que s'ha hagut d'ajornar la celebració del concert de Nadal del centre per falta d'aforament. Finalment l'actuació s'acollirà a l'Olivera.

Solans ha preguntat a l'Ajuntament si és necessari que de cara al curs vinent La Mirada tingui tres línies. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha respost afirmativament i ho ha defensat en què ja s'ha fet l'estudi corresponent.

Pel que fa al futur de la ubicació del centre, Gorina ha explicat que el departament d'Ensenyament i l'Ajuntament estan treballant per determinar la millor ubicació per al centre. Dijous el consistori torna a reunir-se amb l'escola per actualitzar la informació sobre el futur del centre.

Més crítiques pel Tribut Metropolità
Mireia Sanjuan, representant de la recentment constituïda Plataforma TM, ha instat el govern municipal a defensar els interessos de la ciutadania pel que fa al pagament del tribut metropolità. Demana que el consistori defensi els interessos de la ciutat per sobre dels de l'AMB, administració que cobra l'impost. Sanjuan també ha carregat contra Junts per Sant Cugat per, durant el mandat passat, 'no haver parlat del tribut' i ho atribueix a la proximitat amb les eleccions.

Sanjuan ha demanat que els grups municipals es posicionessin. Així, Aldo Ciprian, de Cs, ha refermat el posicionament del seu grup contra el tribut, mentre que el regidor de Junts Carles Brugarolas ha defensat la gestió que va fer l'equip de govern del mandat passat. De la seva banda, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha defensat la gestió de l'actual executiu i ha insistit en els beneficis que, en forma de serveis, arriben a la ciutadania per pagar aquest impost.

Des de la Plataforma TM han demanat a l'executiu que es faci una auditoria externa per conèixer el pla d'inversions i la carta de serveis derivades del pagament del tribut metropolità. També han instat el govern a fer una consulta a la ciutadania perquè aquesta expressi si vol formar part o no de la tarifa plana metropolitana de transport.

Teatre-Auditori
Els col·lectius Hora Bruixa, Adventícies i Dones i Cultura han llegit (1'10'') al ple el comunicat on demanen a l'Ajuntament que prengui mesures per prevenir casos d'assetjament laboral al Teatre-Auditori. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que l'informe que es va obrir al respecte va determinar que es va produir una mala praxi. La cupaire ha explicat que hi estan treballant totes les àrees implicades i ha refermat el compromís municipal per erradicar l'assetjament laboral als espais públics.

També ha intervingut la portaveu de Junts, Carmela Fortuny, que ha explicat com va abordar aquesta qüestió durant el mandat passat, quan era tinenta d'alcaldia de Cultura i, més tard, quan ocupava l'alcaldia. Fortuny ha narrat que, quan es va conèixer la situació, aquesta es va posar en mans de la gerència i es va obrir un expedient informatiu. Un informe que, finalment, va descartar l'assetjament, però no la mala praxi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.