Cs demana el cessament del director de Territori per 'insults masclistes' per Twitter

El partit exigeix que es compleixi el codi ètic i no en té prou amb què hagi esborrat el compte de Twitter i el seu contingut


  • Comparteix:

Els regidors de Cs Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Els regidors de Cs Munia Fernández-Jordán i Sergio Blázquez en roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Cs demana el cessament del director de Territori, Xavier Ludevid, per piulades amb insults cap al partit i, 'en especial', cap a les seves líders, Inés Arrimadas i Lorena Roldán. De fet, des del partit taronja asseguren que el contingut de les seves publicacions en aquesta xarxa social és 'masclista' i té un 'to paternalista' que 'no es pot tolerar'. Cugat Mèdia no ha pogut comprovar els comentaris dels quals alerta Cs perquè el compte ha estat recentment esborrat, però el partit ha aportat alguna imatge d'aquestes publicacions.

La intenció de la formació era posar sobre la taula aquesta qüestió aquest dilluns durant la sessió plenària, en concret en el debat de la moció de Junts per Sant Cugat que instava a 'protegir la veritat i la correcció institucional en les comunicacions públiques' i que finalment els postconvergents van retirar. La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha explicat que, per a ells, el cessament de Ludevid és 'absolutament necessari', tant pels insults com pel contingut 'masclista' dels seus tuits.

També en roda de premsa, el regidor taronja Sergio Blázquez ha assegurat que 'seria bastant decebedor' i els 'costaria d'entendre' que l'equip de govern no prengués cap mesura a banda de tancar el compte i esborrar els tuits. Blázquez defensa la llibertat d'expressió 'sempre que es compleixi un mínim codi ètic comú'.

Retuit de Xavier Ludevid facilitat per Cs / Foto: Ciutadans
Retuit de Xavier Ludevid facilitat per Cs / Foto: Ciutadans


Abans de treballar a l'Ajuntament de Sant Cugat, fa aproximadament dos mesos, Ludevid, també membre del secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ja va protagonitzar una polèmica similar al consistori de Sabadell, on era coordinador d'Espai Públic. De fet, la delegació sabadellenca de Cs va demanar el seu cessament també per tuits en què titllava de 'rates' al partit taronja i al PP.




Munia Fernández-Jordán

El que ens sembla més greu és que l'única mesura que sembla que ha pres l'equip de govern és que es retiri d'aquesta xarxa social. Nosaltres creiem que és absolutament necessari el seu cessament, no només pels insults, sinó perquè els seus tuits tenen un contingut absolutament masclista.

Sergio Blázquez

Ens costaria d'entendre, seria desemmascarar-los, que s'emparessin aquest tipus de conductes i no passés res. Seria decebedor. A veure quina és la seva resposta a la nostra petició, però venint d'un tripartit que s'autodenomina feminista, ens faria mal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.