L'AMB aprova l'augment d'un 5% del tribut metropolità per al 2020

El tipus impositiu de l'impost, que s'aplica a l'import que la ciutadania ja paga per l'IBI, passa del 0,160% al 0,168%.


  • Comparteix:

Imatge de la sessió del Consell / Foto: AMB

Imatge de la sessió del Consell / Foto: AMB

El Consell de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat l'increment d'un 5% del tribut metropolità. Així, el tipus impositiu d'aquest impost, que s'aplica a l'import que la ciutadania paga per l'IBI, passarà del 0,160% al 0,168% de cara al 2020. La modificació de l'ordenança fiscal reguladora del tribut s'ha votat aquest dimarts en el marc de l'aprovació dels pressupostos de l'AMB per a l'any que ve. L'ordenança, però, estableix una reducció en la fórmula de càlcul dels imports, de manera que l'increment màxim en la quota pagada no superi en cap cas el 5%.

Durant l'aprovació de l'ordenança, l'ens supramunicipal ha acceptat l'al·legació que insta els serveis jurídics i econòmics de l'AMB a 'engegar els treballs necessaris per estudiar les possibles millores que dins el marc legal es puguin introduir en l'ordenança el proper exercici'. Tot plegat s'ha tirat endavant amb els vots a favor del PSC, Junts per Catalunya, ERC i En Comú Guanyem, el vot contrari de Ciutadans, Barcelona pel Canvi, PP, Ara Decidim Ripollet i Compromís per Torrelles i l'abstenció de Guanyem Badalona.

Més crítiques pel Tribut Metropolità al ple
Mireia Sanjuan, representant de la recentment constituïda Plataforma TM, va instar el govern municipal a defensar els interessos de la ciutadania pel que fa al pagament del tribut metropolità i que el consistori defensi els interessos de la ciutat per sobre dels de l'AMB, administració que cobra l'impost. Sanjuan també va carregar contra Junts per Sant Cugat per, durant el mandat passat, 'no haver parlat del tribut' i ho atribueix a la proximitat amb les eleccions.

Des de la Plataforma TM també han demanat a l'executiu que es faci una auditoria externa per conèixer el pla d'inversions i la carta de serveis derivades del pagament del tribut metropolità. També han instat el govern a fer una consulta a la ciutadania perquè aquesta expressi si vol formar part o no de la tarifa plana metropolitana de transport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.