La Rabassada deixa de ser la carretera més perillosa de Catalunya, però es manté entre les cinc primeres

Després de tres anys consecutius com el tram amb major risc, la carretera baixa fins a la cinquena posició del rànquing del RACC


  • Comparteix:

Imatge d'un tram de la Rabassada / Foto: Google Maps

Imatge d'un tram de la Rabassada / Foto: Google Maps

La Rabassada ja no és la carretera més perillosa de Catalunya. Després de tres anys consecutius encapçalant el rànquing, la via també coneguda com a BP-1417 ha baixat fins a la cinquena posició a l'estudi EuroRAP, l'informe d'avaluació i risc d'accidentalitat de les carreteres del RACC. Tot i això, la Rabassada continua mantenint el nivell de risc més elevat amb 3,3 accidents mortals o greus de mitjana anual. D'altra banda, el tram de la C-16 entre Sant Cugat i Terrassa, tot i la seva alta intensitat de trànsit, no registra cap accident mortal o greu en els últims quatre anys i se situa com el segon tram amb menys risc de Catalunya.

L'estudi ha analitzat 6.368 quilòmetres de la xarxa viària catalana per on circulen el 90% dels vehicles i on es produeixen el 85% dels accidents amb morts i ferits greus. L'informe torna a incidir en l'estancament en la reducció de víctimes mortals, ja que en el període entre el 2010 i el 2018 només s'ha reduït un 28%. Una dada que posa en perill l'objectiu de la Unió Europea per al 2020 de reduir les víctimes en un 50%.

L'estudi també indica que els quilòmetres de risc alt i molt alt representen el 30% de la xarxa, quatre punts menys que en el trienni anterior. Totes les demarcacions menys Lleida, que es manté igual, disminueixen el percentatge de quilòmetres amb aquest tipus de risc.

Al mateix temps i per tercer any consecutiu, el tram que acumula més accidentalitat greu per quilòmetre es troba a la C-58 entre Barcelona i Cerdanyola. La presència dels accidents de motocicleta i ciclomotors en aquesta classificació és molt elevada. En un 71% dels accidents amb morts i ferits greus hi ha estat involucrada una moto o un ciclomotor i més de la meitat de les víctimes mortals eren motoristes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.