Llum verda al pressupost de l'EMD del 2020

El govern ha aprovat inicialment els comptes amb les abstencions d'ERC-MES, PSC i CUP-PC i el vot en contra de Cs


  • Comparteix:

La darrera junta de veïns de l'any / Foto: EMD

La darrera junta de veïns de l'any / Foto: EMD

Valldoreix disposarà durant 2020 d'un pressupost de 9'2 milions d'euros. Un xifra lleugerament inferior a la de l'any passat a causa de la Llei de la despesa, que no permet incrementar la quantitat. D'aquests diners, una mica més de sis milions d'euros provenen de l'Ajuntament, mentre que la resta són de la Generalitat i d'impostos com la plusvàlua i l'ICIOS. Els comptes de l'EMD s'han aprovat inicialment aquest dijous a la junta de veïns amb els vots favorables de l'equip de govern (Junts per Sant Cugat Valldoreix més el president), les abstencions d'ERC-MES, el PSC i la CUP-PC i el vot en contra de Cs.

Els partits d'esquerres han justificat la seva abstenció en el clima col·laboratiu amb el govern, amb qui han mantingut reunions per poder dir la sobre els pressupostos. Ara bé, la vocal de Cs, Anna Cano, tot i haver assistit a les reunions al respecte dels comptes, ha lamentat no haver pogut fer sentir les seves iniciatives. La taronja ha trobat a faltar més concreció en polítiques de Seguretat i Mobilitat.

La vocal d'Economia de l'EMD, Elena Degollada, ha admès la poca dotació en inversions, però ha recordat que l'administració descentralitzada disposa d'un fons de contingència de 400.000 euros per dur a terme actuacions. En tot cas, ha avisat que la intenció de l'executiu és ampliar aquest capítol durant l'any.

Degollada, a més, ha celebrat que actualment l'EMD té pendent el pagament d'algun deute amb interès zero i que, per tant, l'administració es troba en 'bona posició'.

Mocions
Tots els grups municipals han donat llum verda a instar Mútua de Terrassa a revisar l'organigrama i la distribució dels torns dels professionals del CAP Valldoreix. Es tracta d'un text original de la CUP-PC que té l'objectiu de garantir el millor servei per als usuaris.

També ha tingut una resposta positiva unànime la moció del PSC per a la creació d'una comissió sectorial de Cultura al territori.

D'altra banda, la moció d'ERC-MES per garantir el compromís de Valldoreix per combatre el VIH ha estat retirada. El motiu, la falta d'acord en el punt on s'instava l'institut Arnau Cadell a instal·lar una màquina expenedora de preservatius. El vocal republicà Lluc Cahís s'ha compromès a tornar a portar el text més endavant a la sessió plenària.

La proposta de la CUP-PC per demanar informació i un projecte per fer realitat el carril bici de la rambla de Jacint Verdaguer a l'estació ha rebut també llum verda. Tots els grups han votat a favor, tret de Cs, que s'ha abstingut.

ERC-MES ha presentat una moció d'urgència per demanar 'l'alliberament immediat' d'Oriol Junqueres després de la sentència de la justícia europea que referma que el líder republicà tenia immunitat des que va ser elegit eurodiputat. El text ha quedat aprovat amb els vots a favor de Junts per Sant Cugat Valldoreix i la CUP-PC i els vots en contra del PSC i Cs.


Elena Degollada

Tenim un endeutament que consta com a zero perquè tenim encara algun pagament d'un préstec amb interès zero.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.