Empenta municipal per construir la segona residència pública de Sant Cugat

L'Ajuntament obrirà un concurs per avançar la construcció a Volpelleres


  • Comparteix:

La construcció d'una segona residència pública per a la gent gran a Sant Cugat és més a prop de ser una realitat. Així ho ha explicat a Cugat Mèdia el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, que ha avançat que l'Ajuntament redactarà el 2020 el concurs del projecte per a la construcció d'aquest equipament. Així, el projecte de la residència, llargament reivindicada i que s'ubicarà en un terreny municipal de Volpelleres, hauria d'estar enllestit l'any vinent.

La idea del consistori és que un promotor, via concurs, faci la inversió de la construcció a canvi de la gestió de l'edifici durant els anys que es detallin al plec de condicions. Pel que fa a les places, s'hauran de concertar amb la Generalitat.

Una reivindicació històrica
Fa un any, al desembre de 2018, el ple municipal es va comprometre a reclamar a la Generalitat la construcció de la residència. Va ser amb una moció institucional a proposta d'ICV-EUiA que posava sobre la taula una demanda històrica de Sant Cugat. Des de 2013 els grups municipals han reclamat a la Generalitat que inclogués aquesta partida als pressupostos. El projecte de la segona residència es va haver d'aturar al 2010 a causa de les retallades pressupostàries.

Malgrat l'empenta municipal, al setembre la Comissió de Treball, Afers Socials i Famílies del Parlament va tombar una proposta de resolució dels comuns per incloure el projecte als pressupostos de la Generalitat.


Francesc Duch

Estem en fases de preparar el concurs. L'any 2020 hauríem de tenir el projecte fet.



  • Comparteix:

COMENTARIS

cami de l'any de govern, i de la principal excusa, per fer un pacte de perdedors, que va justificar-se , en la nececesitat de front a una suposada "emergencia habitacional", res de res, de moment, sembla doncs que era mes una justificació per pactar , que no pas una realitat.....

Pere Ferrer Morello. Enviat el 31/des/19


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.