Can Monmany, una prioritat del govern de Sant Cugat per evitar que 'segueixi caient a trossos'

El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha expressat la preocupació pel mal estat de l'edifici en una entrevista a Cugat Mèdia


  • Comparteix:

L'edifici principal de Can Monmany 'està caient literalment a trossos'. Així ho ha expressat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, en una entrevista a Cugat Mèdia, en què ha anunciat que ja s'ha encarregat una anàlisi de l'estat de la masia valldoreixenca com a punt de partida per, després d'intervenir-hi, definir els seus usos.

Duch ha assegurat que l'edifici principal està 'en molt mal estat' i que cal afrontar la seva recuperació. Això sí, reconeix que cal 'ajuda' d'altres administracions perquè 'estem parlant de molts diners'. En aquest sentit, proposa una fórmula semblant a la del Monestir, amb 'el compromís' de les administracions en forma d'inversió per a finançar-ne la rehabilitació.

La masia de Can Monmany és municipal i la propietat la comparteixen al 50% l'EMD de Valldoreix i l'Ajuntament de Sant Cugat. Ja s'està intervenint en el manteniment d'algunes parts de la masia, però encara no a l'edifici principal. En paral·lel, a més, des de l'equip de govern asseguren que seguiran promovent els usos de l'entorn amb projectes com el de la cooperativa l'Ortiga.


Francesc Duch

D'entrada ens trobem amb l'obligació de no deixar que segueixi caient. Està caient a trossos literalment. Segurament haurem de buscar ajuda de fora perquè estem parlant de molts diners. I, en paral·lel, treballar en quin ha de ser l'ús de l'edifici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.