L'ANC demana a l'Ajuntament que desobeeixi la JEC i reconegui Quim Torra com a president de la Generalitat

La delegació local de l'entitat se suma a les demandes de l'ANC de Manresa posteriors a la decisió de la junta electoral d'inhabilitar Torra


  • Comparteix:

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la declaració posterior a la seva inhabilitació / Foto: ACN

El president de la Generalitat, Quim Torra, en la declaració posterior a la seva inhabilitació / Foto: ACN

La delegació local de l'ANC demana a l'Ajuntament de Sant Cugat que desobeeixi a la Junta Electoral Central (JEC) i 'reconegui públicament Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya'. Després de la decisió de la JEC d'inhabilitar Torra com a president i deixar-lo sense escó, l'entitat sobiranista ha fet públic un comunicat en el qual asseguren que 'l'empresonament d'adversaris polítics, líders socials o la inhabilitació del president de Catalunya no poden quedar sense resposta política'. D'aquesta manera, l'ANC demana el posicionament del consistori santcugatenc i al mateix temps emplaça a la ciutadania a participar en les futures mobilitzacions 'en pro de la democràcia, els drets humans i la independència'.

El secretari de la delegació santcugatenca de l'ANC, Francesc Salvador, ha acusat l'Estat de jugar 'brut' en utilitzar una institució 'menor i burocràtica' com la JEC per inhabilitar un president de la Generalitat elegit pel conjunt dels representats del poble català. Així, Salvador ha explicat que l'ANC emplaça a tota la ciutadania i institucions democràtiques a sumar-se 'en la repulsa i condemna d'aquesta decisió'.

Al comunicat, l'entitat independentista també demana a les institucions que 'no permetin de cap manera l'alteració dels resultats electorals i les representacions institucionals que se'n deriven'. Entre les demandes també n'hi ha una per als partits independentistes, a qui l'ANC reclama que 'deixin de fer el ridícul i tracin un camí conjunt cap a la independència, deixant de banda els interessos partidistes'.

Per últim, l'assemblea emplaça a tots els agents que apostin pel diàleg amb l'Estat a agafar com a marcs mínims 'el respecte als resultats electorals, el dret a l'autodeterminació i la fi de la repressió'.

Com a resposta, l'Ajuntament de Sant Cugat ha confirmat a Cugat Mèdia que, dimarts vinent, proposarà la celebració d'un ple extraordinari per valorar fer un posicionament de reacció a la decisió de la JEC d'inhabilitar Quim Torra, el qual recolliria el contingut del que pactin les entitats municipalistes.




Francesc Salvador

Aquí hi ha hagut un joc brut per part de l'Estat i un joc antidemocràtic en quant una institució menor com és la JEC és capaç i s'atreveix a inhabilitar un president de la Generalitat que ha estat escollit pel conjunt de representants del poble català.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.